BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.400,48
HABER /  GÜNCEL

UEFA yılın futbolcusunu seçiyor

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'ya üye 53 ülkeden spor yazarları bu akşam 2012'nin en iyi futbolcusunu seçiyor.

Abone ol

Barcelona'dan Andres Iniesta ile Lionel Messi ve Real Madrid'den Cristiano Ronaldo...

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın bugün Monaco'da yapacağı etkinlikte 53 üye ülkeden birer gazetecinin bulunduğu jüri, yılın futbolcusunu bu üç oyuncu arasından seçecek.

Jüri üyeleri oylamayı elektronik ortamda gerçekleştirecek.

53 gazeteci Avrupa liglerinde geçen sezon top koşturan futbolcular arasında beğendikleri futbolcular için daha önce bir oylama yaptı; her bir yazar, en beğendikleri oyuncu için 5 puan, ikincisi için 4 puan ve diğer üçü için bu sırayla oy kullandı.

Verilen puanlar doğrultusunda Avrupa'nın, bu 53 gazetecinin gözünde, en iyi dördüncü ve sırasıyla onuncu futbolcusu belirlendi.

Bu akşam da bu yazarların yeniden bir oylama yaparak ortaya çıkan ve kısa liste olarak anılan üç futbolcunun adaylıkları arasında tercih yapması bekleniyor.

Oylamada yazarlar yine 1 ile 5 arasında değişen puanlar verecek.

Real Madrid'li Özil ilk 10'da

53 gazetecinin 1 ile 5 arasında puanlandırdığı Avrupa'daki futbolcular arasında 10 puan toplayan Mesut Özil, Avrupa'nın en iyi 10'uncu oyuncusu olarak seçildi.

Buna göre Avrupa'nın en iyi dördüncü futbolcusu Juventuslu Pirlo oldu; Pirlo 53 gazeteciden toplam 90 puan aldı; Xavi Hernandez 57 puanla beşinci; Iker Casillas 53 puan ile beşinci oldu.