BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

UEFA Süper Kupası sahibini buluyor

Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Chelsea ile Avrupa Ligi Şampiyonu Atletico Madrid bu akşam karşılaşıyor.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Atletico Madrid bu akşam UEFA Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek.

Chelsea, İngiltere liginde oynadığı ilk üç maçı da kazanarak, maç fazlasıyla lider konumda bulunuyor.

Atletico Madrid ise La Liga'daki ilk iki maçından birini kazandı, diğerinde ise berabere kaldı; Madrid, dört puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Her iki takım da geçen sene liglerini beşinci sırada tamamladı.

UEFA Süper Kupa maçı geçen sene Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile Avrupa Ligi Şampiyonu Porto arasında oynanmış; maç Barcelona'nın 2-0'lık üstünlüğü ile bitmişti.

Süper Kupa 1972 yılından bu yana düzenleniyor. Maçlar 1998 yılından bu yana Monaco'da oynaniyordu.

Bu akşam Monaco "geleneksel" Süper Kupa maçına son kez ev sahipliği yapacak; Süper kupa gelecek sene Çek Cumhuriyeti'nin Eden Stadı'nda sahibini bulacak.

1998'den 2012'ye

Bu akşamki maça Chelsea'nin teknik diröktörü olarak hazırlanan Roberto di Matteo 1998 oynanan Süper Kupa finalinde de Chelsea adına mücadele ediyordu ama 14 yıl önceki o maçta sahada top koşturan 22 futbolcudan biriydi.


Roberto di Matteo "Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın ne kadar güç olduğunu unutmamalıyız; uzun ve zorlu mücadele... Süper Kupa, Avrupa'nın bir ödülüdür ve onun hakkında güçlü hisler taşıyorum" dedi.

Di Matteo, Lucescu'nun öğrencisine karşı

Arjantin doğumlu Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simone Avrupa'daki futbol yaşamının ilk büyük adımını Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski hocalarından Mircea Lucescu tarafından 1990 yılında İtalya'nın Pisa takımına transfer olduğunda atmıştı.

Simone bu akşamki maçta favori olan takmımın Chelsea olduğunu düşünüyor: "Favori onlar; ama biz de yan gelip yatmayacağız; aklı başında ve mücadeleci bir oyun sergilemeye çalışacağız."

Beşiktaş'ın yenigilsi

Atletico Madrid, Avrupa Ligi'ni, grup maçlarından sonra çeyrek finale yükselmek için oynanan maçta Beşiktaş'ı saf dışı bıraktıktan sonra kazanmıştı.

Beşiktaş ile Madrid takımı arasındaki ilk maç Madrid'de Atletico'nun 3-1 üstünlüğü ile sona ermiş, rövanş maçı da yine Beşiktaş'ın 3-0'lık yenilgisiyle sonuçlanmıştı.