BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Üçüncü yüz naklinden iyi haber

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Türkiye'nin üçüncü yüz nakli ameliyatı gerçekleştirilen hastanın durumunun iyi olduğu açıklandı

Abone ol

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndan yapılan yazılı açıklamada, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Selahattin Özmen, Prof. Dr. Sühan Ayhan, Yrd. Doç. Dr. Serhan Tuncer, Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Fındıkçıoğlu ve plastik cerrahi asistanlarından oluşan 12 kişilik plastik cerrahi ekibinin gerçekleştirdiği 11 saatlik ameliyatı takiben hastanın sorunsuz bir şekilde hastanenin transplantasyon yoğun bakım ünitesinde takip edildiği belirtildi.

Ameliyatın, önceki tüm yüz nakillerine göre daha uzun sürdüğüne işaret edilen açıklamada. "Bunun nedeni yapılan işlemin 3 boyutlu rekonstrüksiyon olmasıdır. Üst çene ve damak kemiği, üst dudak ve alt dudağın bir kısmı, üst çene dişleri ve burun kemikleri, septum ve kıkırdak yapılarının mevcut yüz kemikleri ve çene yapısıyla tam uyumunu sağlamak için en az 6 saatlik ek bir çaba gerekmiştir" denildi.

UYUTULMAYA DEVAM EDİLECEK

Hastanın ameliyat sonrası ilk gecesini oldukça rahat geçirdiği de ifade edilerek, "Genel durumu şu an için iyi, her şey yolunda seyretmektedir. Bugün de takiplerinin stabil seyretmesi planlanarak uyutulmaya devam edilecektir. Etik nedenlerden dolayı hastanın görüntüsünün şu an için verilmesi uygun görülmemektedir" denildi.