BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  DÜNYA

Uçak yolcuya çarptı Genç adam hayatını kaybetti

İspanya'dan sınır dışı edilen 25 yaşındaki Yepremyan A.G. aktarma için bulunduğu Rusya'da uçakta taşkınlık çıkardı. Havalimanında piste çıkan genç adama kalış esnasında olan uçağın iniş takımları çarptı. Rusya olayla ilgili soruşturma başlattı.

Abone ol

Moskova’nın Şeremetyevo Havalimanı’nda bir yolcu uçağı pistte koşan bir adama çarptı. 25 yaşındaki adam olay yerinde hayatını kaybetti.

Havalimanı güvenlik görevlileri tarafından yapılan açıklamada, Moskova'dan Atina'ya uçan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kalkış esnasında pistte bir adama çarptığı, iniş takımlarına çarpan adamın olay yerinde hayatını kaybettiği açıklandı


Olayı yerinde hayatını kaybeden kişinin yapılan kimlik tespitinde 25 yaşındaki Ermenistan vatandaşı Yepremyan A.G. olduğu belirlendi. Söz konusu kişinin hava alanında görevli olmadığı açıklandı.

Ermenistanlı gencin İspanya'nın başkenti Madrid’den oturma izni olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilerek Ermenistan’a gönderildiği öğrenildi.

Moskova üzerinden Erivan’a ulaşması gereken gencin Madrid-Moskova uçağında taşkınlık çıkardığı ve Şeremetyevo Havalimanı'na inişten hemen sonra polise teslim edildiği ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Rus savcılığı, hava alanı kurallarının uygulanıp uygulanmadığını ve genç adamın neden otobüse binmeyerek kaçmaya çalıştığını araştırıyor.