BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  DÜNYA

Uçak kazasında 12 çocuk öldü

California'da mezarlığa düşen okul uçağında 12 çocuk, 5 yetişkin olmak üzere 17 kişi hayatını kaybetti

Abone ol

İNTERNETHABER

Mezarlığa düşen uçakta yaşları 6 ile 10 arasında değişen 12 çocuk ve pilotun da aralarında olduğu 5 yetişkinin öldüğü bildirildi.

ABD'de Montana Butte havaalanında, piste sadece 500 feet kala düşen uçak tam bir ateş topuna dönüştü. Bir kayak turu için okul öğrencilerini taşıyan tek motorlu uçakta, 12 çocuğun yanında, onlara göz kulak olmaları için 4 yetişkin ve bir de pilot vardı.

İlk gelen raporlara göre uçakta kurtulan olmadığı söyleniyor.

Havaalanına yakın bir mezarlığa düşen uçak için görgü tanıkları, uçağın kontrolden çıkıp çok sert ve keskin dönüşler yaptıktan sonra burun üstü ağaçların arasına çakıldığını söylediler.

Martha Guidoni ve kocası Steve benzin istasyonundan uçağın düşüşünü dehşet içinde izlediklerini, bir süre sonra, alevler biraz azaldıktan sonra kurtarabilecekleri bir şey olup olmadığına bakmak için kaza yerine gittiklerini ama tek gördüklerinin yanmış bavullar ve uçak parçaları olduğunu söylediler.


Yaklaşık 2,5 saat süren yolculuğun tam da sonuna gelmişken mezarlığa düşmüş olması kazanın korkunçlğunu arttırıyor. Çocukların ve yetişkinlerin kimlikleri henüz tespit edilebilmiş değil.