BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,90
ALTIN 2.430,90
HABER /  GÜNCEL

Üç günlük bebeğe anjio

Daha anne karnındayken kalp damarları tıkanan bebek dünyaya gözlerini ameliyat masasında açtı.

Abone ol

Adana'da anne karnındayken kalp damarlarından birinin tıkanmak üzere olduğu fark edilen erkek bebeğe, dünyaya geldikten 3 gün sonra anjio operasyonu yapıldı.

14 yıldır evlat özlemi çeken Ayfer ile Resul Manas çiftinin 20 Ocak'ta doğan bebeği, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde belden aşağısına taze kan veren kalp damarı anjio tekniğiyle açıldı.

Henüz adı konulmadığı için soyadı olan 'Manas' diye hastane kayıtlarına geçen bebek başarılı operasyonun ardından yoğun bakıma alındı. Manas bebeğin rahatsızlığını anne karnındayken fark edip, operasyon yapılmasını sağlayan Balcalı Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacer Yıldızdaş, "Doğumdan bir ay kadar önce bebeğin kalp damarlarından birinin tıkanmak üzere olduğunu gördük. Bebek bu haliyle dünyaya geldiğinde vücudunun alt kısmına yeterince taze kan gitmeyeceğinden morarma nöbetleri görülecekti. Bu nedenle 3 günlük ilaç tedavisinin ardından anjio yapmaya karar verdik. Operasyon başarılı geçti. Şuan da yoğun bakım ünitesinde takibimizi sürdürüyoruz" dedi.