BIST 10.056
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.422,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üç asırlık karadut ağacı şifa dağıtıyor

Kütahya’nın Emet ilçesinde bulunan 3 asırlık tarihi karadut ağacı şifa dağıtmaya devam ediyor.

Abone ol

Kütahya’nın Emet ilçesinde eski Yeşilkaplıcalar mevkisinde bulunan Karadut ağacının üç asırlık olduğu belirtiliyor.

Daha önceki yıllarda belediye tarafından işletilen, yoğunluk nedeniyle daha sonra beş yıldızlı bir turizm tesisine verilen sahada bulunan karadut ağacı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

3 yüzyıldır bir bahçenin içerisinde bulunan karadut ağacı tesis işletmecisi tarafından koruma altına alınarak ön kısmına tanıtıcı tabela konuldu. .
Şifalı Emet kaplıcalarına gelen konuklar yeşil alan içerisinde üç asırlık dut ağacını görünce şaşırıyorlar. Konuklar karadut mevsiminde dut meyvesini yemekten mutluluk duyuyorlar.

Karadutun güçlü bir antioksidan olduğu, kalp ve bağışıklık sistemini koruduğu, yaşlanmayı geciktiren etkileri sahip olduğu belirtiliyor.
Kaplıcalara konaklamak için gelen Şakir Kocaçay, "Yıllardır yaz tatillerinde Emet ilçesine geliriz. Emet ilçesinde yaklaşık beş nesilin karaduttan yemeye devam ettiğini söylediklerinde önce inanamadık.

Karadutu bizzat inceledik. .Üç asırlık olduğunu gördüğünüz ve koruma altına alınan karadutun şifa kaynağı olduğunu,kanı temizlediğini bizden önceki nesilden duyduk.

Yaşı yetmişin üzerinde olanlar karadutun kıymetini çok iyi bilirler.Karadut aynı zamanda ağız yaralarına çok iyi gelmektedir. Üç yüz yıllık olduğunu gördüğünüz ve koruma altına alınan bu ağaç yerli ve yabancı konukların ilgi odağı oldu" dedi.