BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.422,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İşçilere şüpheli paket eğitimi

Son zamanlarda tırmanan terör olayları karşısında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şüpheli veya bombalı paketler konusunda, temizlik personeline eğitim veriyor.

Abone ol

Eğitimde, teröristlerin ve yandaşlarının halkın üzerinde korku ve panik yaratmak amacıyla neler yaptıkları, neler yapabilecekleri; temizlik işçilerinin şüpheli paketlere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıldı.

Bağcılar Halk Sarayı Salonu’nda yapılan, Başakşehir, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler Belediyeleri temizlik işçilerinin katıldığı eğitim toplantısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi uzmanları temizlik işçilerine bombalı paketlerin nasıl anlaşılacağı, daha çok nerelere ve nasıl konulduğunu; temizlik işçilerinin sahipsiz ve konulmaması gereken yerlere konulan paketlere karşı nasıl tavır alınması gerektiğini anlattılar.

Böyle bir durumda en yakın emniyet birimine veya 155’e haber verilmesini hatırlatan uzmanlar eğitimin ikinci etabında bombalı paketler konusunda maketler üzerinde eğitildiler. Konuyla ilgili olarak İstanbul’un riskli bölgeleri hakkında bilgi veren uzmanlar, bu tür eylem ve provokasyonların hangi gelişmelerde artış gösterebileceğini de anlattılar.
Her gün çöplerimizi toplayan temizlik görevlilerimizin, şüpheli paketlere karşı verilen eğitimle Başakşehirliler, kendilerini daha güvende hissedecekler.