BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  DÜNYA

Uber 'uçan taksi'ler için ilk şehirlerini belirledi!

Uçan taksi hizmeti hayatımıza girmeye hazırlanıyor. Bir zamanlar filmlerde izlediğimiz sahneler Uber'in uçan taksi hizmetiyle çok yakın bir zamanda hayatımızın gerçeği olacak.

Abone ol

Uçan taksi ve araba teknolojilerine sadece Uber değil bir çok teknoloji devi para yatırıyor. Uber ise ilk rotayı oluşturacak beş şehri açıklayarak, hedefine ne kadar yakın olduğunu göstermiş oldu.

Bu sistemde Uber tarafından kullanılacak olan araç da önemli. Mayıs ayında düzenlenen Uber Elevate zirvesinde uçan taksilerin nasıl olacağına dair ilk prototipler ortaya çıkmıştı.
Buna göre aracın fosil yakıtlarla değil elektrikle çalışması bekleniyor. En önemli detay ise bu taksilerin dikey kalkış yapabilen, çok pervaneli ve insan taşıyabilen drone olmaları. Uber geliştirilen aracın 240 km hıza ulaşacağı ve 100 km menzile sahip olacağını daha önce açıklamıştı.

Uber uçan taksi hizmetini ilk veren şirket olmak istiyor ve şimdiye kadar yaptığı yatırımlara bakılırsa bu yolda emin adımlarla ilerliyor. Ancak bu yatırımları yapan şirket sayısı gün geçtikçe artıyor. Önümüzdeki yıllarda uçan taksi hizmeti veren şirketlerin artması sonrası hava trafiğinin nasıl etkileneceği ise merak konusu.

Uçan taksi ne zaman hizmete girecek?
Uber Air adıyla hizmete girecek olan uçan taksiler, Delhi, Tokyo, Mumbai, Seul, Sydney ve Taipei şehirlerinde ilk hizmetini verecek.  Ancak bundan önce ilk deneme uçuşları 2020 yılında Dallas ve Los Angeles‘te gerçekleşecek. Ticari uçuşların ise 2023 yılında başlaması bekleniyor.