BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.496,13
HABER /  GÜNCEL

Uber kimin sahibi kimdir? Uber yasaklandı mı?

İSTANBUL'da UBER ile taksiciler arasında büyük bir savaş var. Bugün Uber davası görülüyor peki nedir bu UBER? Uber kimin ve sahibi olan Garret Camp ve Travis Kalanick kimdir? İşte Uber ve korsanla zengin olan sahipleri;

Abone ol

İSTANBUL'daki Uber-taksici kavgasının arka planında 30 milyar liralık plaka kavgası var. Yıllık cirosu 5 milyar liraya ulaşan taksiler bu pazarda rakip istemiyor. Taksiciler biz vergi veriyoruz, Uber vermiyor diyor? Korsan taksinin 'markalaşmış' hali olan Uber, taksilerden daha ucuza hizmet verip gidilecek yer seçmeyince hızla popüler oldu. Taksiler başa çıkamadıkları Uber'ler ile davalık oldular. Bugün ilk duruşma görülde ve mahkeme UBER'e savunma için süre verdi. Peki neyin nesi bu UBER, sahipleri hangi ülke vatandaşı ve kimdir?

UBER DAVASINDA FLAŞ KARAR : UBER'e erişimin engellenmesi için açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan'daki adliyede görüldü. Taksi şoförleri dava öncesi adliyeye çıkarma yaptı. Taksiciler erişim yasağı uygulanması için dilekçe sunarken, UBER süre talep etti. UBER'e savunma için 2 hafta süre verildi, mahkeme ertelendi.

UBER'İN SAHİBİ TRAVIS KALANICK KİMDİR : UBER'in sahipleri tahmin edeceğiniz gibi ABD vatandaşı. 2 kişi tarafından kurulan Uber'in kamuoyu önüne sıkça çıkan sahibi Travis Kalanick. Şirketin CEO'su da olan Travik Kalanick 41 yaşında ve sıfırdan Forbes'in en zenginler listesine girmiş durumda. Travis Kalanick'in kişisel serveti 4.8 milyar dolar.

UBER'İN SAHİBİ GARRET CAMP KİMDİR ? : Uber'in perde arkasında kalmayı tercih eden diğer sahibi de Garret Camp. 39 yaşında Forbes'in en zenginler listesine giren Garret Camp'ın kişisel serveti 4.8 milyar dolar. Sahiplerini 9 yılda en zenginler listesine sokan Uber, İstanbul'un ulaşım rantından pay kapmak istiyor. Tüm kavga da işte bundan çıkıyor.