BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Twitter'dan hisse almaya hazırlanıyor!

PMorgan Chase, son yılların popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan azınlık hissesi satın almak için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Abone ol

ABD'nin en büyük bankalarından JPMorgan Chase, son yılların popüler sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan azınlık hissesi satın almak için görüşmeler gerçekleştiriyor.

Financial Times, Wall Street Journal ve New York Times'ta yer alan ve kaynak gösterilmeden aktarılan haberlerde, JPMorgan'ın Twitter'ın değerini 4 milyar dolar olarak fiyatladığı belirtildi.

Bankanın Twitter'a doğrudan mı yatırım yapacağı yoksa sosyal paylaşım sitesinin izniyle mevcut yatırımcıların elindeki hisseleri satın mı alacağı bilinmiyor.

Twitter'ın sözcüsü, çıkan haberler hakkında yorum yapmak istemezken, JPMorgan da yorum çağrılarına olumsuz yanıt verdi.

JPMorgan geçen hafta yeni bir fon kurduğunu ve bu fonla köklü iş modelleri olan ve istikrarlı gelir artışı yaşayan halka açılmamış şirketlere yatırım yapacağını açıkladı.

Twitter, Aralık'ta risk sermayesi şirketi Kleiner Perkins Caufield & Byersthat önderliğinde 200 milyon dolarlık yatırım çekmişti. Bu yatırımla sosyal paylaşım sitesinin değeri 1 milyar dolardan 3.7 milyar dolara yükselmişti.