BIST 9.882
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.463,03
HABER /  DÜNYA

Twitter'da eleştirdi işinden oldu

Dış politika ve ulusal güvenlik konusunda attığı Twitter mesajları yüzünden işinden olan bürokrat

Abone ol

Hükümeti eleştiren ve hakaret eden Twitter mesajlarının kaynağı olarak belirlenen ulusal güvenlik yetkilisi işten atıldı. Şaşıracaksınız ama yer ABD. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nde nükleer silahsızlanma alanında görev yapan Jofi Joseph'in, iki yıl boyunca Twitter'da @NatSecWonk adıyla yüzlerce eleştirel mesaj gönderdiği bildirildi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi, Joseph'in artık bu görevde olmadığını, ancak konuyla ilgili yorum yapılamayacağını belirtti.

KENDİSİ İÇİN "GÖZLEMCİ" DEMİŞTİ

Kapatılan Twitter hesabında Joseph kendisini, "başkalarının sadece düşündüğünü dillendirebilen, dış politika ve ulusal güvenlik konusunda meraklı bir gözlemci" olarak tanımlamıştı.

Geniş bir takipçi ağına sahip hesabında Joseph, birlikte çalıştığı yetkililerin siyasi amaçları ve kariyer girişimleri hakkında yorumlarda bulunuyordu.

OBAMA İÇİN DE YAZMIŞTI

40 yaşındaki Joseph'in mesajlarına hedef olan kişiler arasında Dışişleri Bakanı John Kerry, Başkan Barak Obama'nın danışmanlarından Ben Rhodes, bazı gazeteciler ve Cumhuriyetçiler de yer aldı.

CLİNTON'U ÇOK ELEŞTİRMİŞTİ

Bu ay gönderdiği bir Twitter mesajında Joseph, eski dışişleri bakanı Hillary Clinton'un "Orta Doğu'da pek az politik hedefi bulunduğunu ve hiçbir kazanımı olmadığını" ifade etmişti.

Joseph, Libya'nın Bingazi kentindeki Amerikan konsolosluğuna yönelik saldırı konusunda da Clinton'un "sorumluluk üstlenmeyen tutumunu" eleştiren bir mesaj göndermişti.

İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA ÖZÜR DİLEDİ

İşten atıldıktan sonra Politico sitesine açıklama yapan Joseph, kendisine güvenen insanların güvenini kötüye kullanmaktan dolayı pişmanlık duyduğunu belirterek hakaret ettiği kişilerden özür diledi.