BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal'dan olay Sarıgül açıklaması

Deniz Baykal'ın Sarıgül hakkında yazılamaz kaydıyla gazetecilere söylediği sözler gündeme bomba gibi düştü.

Abone ol

Deniz Baykal, “Mustafa Sarıgül CHP’ye gelirse, CHP Çapulcu partisine döner.” dedi.

Baykal, deprem etkisi yaratan bu bomba çıkışı TBMM'deki makam odasında yaptı. Sarıgül'ün CHP'ye katılmasını istememeyen Baykal, eleştiri dozunu iyice yükseltti.

Baykal, uzun süren sessizliğini TBMM’de bulunan makam odasında meclis muhabirlerine bozdu ama Baykal’ın siyaseti sarsacak bu konuşmaları off the record olduğu için dışarıya sızmadı. Çarpıcı haber yazar Talat Atilla imzasıyla Turktime sitesinde yer aldı. Olay şöyle gelişti:

BAYKAL: BU SÖZLER OFF THE RECORD (YAZILMASIN)

"Baykal, dün meclis muhabirleriyle makamında sohbet toplantısı yaptı. Gazetecilerle görüşmesinde Baykal’a iki yeni, bir de eski vekil eşlik etti. Sohbet döndü, dolaştı ve Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye gelişine kilitlendi. Baykal kaçamak bir kaç cevap verse de gazetecilerin ısrarları üzerine, “Sarıgül’ün CHP’ye gelmesi CHP’yi bozar.” dedi.

“CHP’nin İstanbul’da oyları artmaz mı?” sorusu üzerine Baykal ağzındaki baklayı çıkardı, “Mustafa Sarıgül CHP’ye gelirse, CHP Çapulcu partisine döner.” yanıtını verdi.

Şaşkınlık artınca Baykal, “Bu sözlerin off the record olduğunu hatırlatırım” ikazını yineledi."

2004'TEKİ KANLI KURULTAY UNUTULMADI

2004'deki 12. Olağanüstü Kurultay'da Baykal ve Sarıgül genel başkanlık için karşı karşıya gelmiş ve taraflar arasında yumruklar, tekmeler konuşmuştu. kurultay.jpg

Baykal, kurultaydaki konuşmasında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkındaki yolsuzluk iddialarından söz etmişti. Baykal’ın, ayağa kalkan Sarıgül’e, "Senin gırtlağın yetmez, otur yerine" sözlerine üzerine salon karışmıştı.

Baykal’a pet şişe fırlatılmasının ardından iki grup taraftarları arsında pet şişe ve sandalyeler fırlatılırken, Divan Başkanı Şinasi Öktem güvenlik güçlerini salonuna çağırmıştı.

Baykal İsmet İnönü’nün "Namuslular da namussuzlar kadar cesur olmalıdırlar" sözüne Sarıgülcüler, "Kanıtla" diye slogan atmıştı. Sarıgül’ün oturduğu tribünden kürsüye pet şişe atılmasının ardından salon karışmış, olaylar çevik kuvvet polisinin salona girmesiyle sona ermişti.

SARIGÜL CHP'YE KATILIRKEN BAYKAL, SARIGÜL İÇİN "PIRIL PIRIL ÇOK SEVİLEN BİR BELEDİYE BAŞKANI" DEMİŞTİ

2004 Mart’ındaki yerel seçim sürecinde dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “Çok dinamik, alev topu gibi, kabına sığmayan, pırıl pırıl, çok sevilen bir belediye başkanı” diyerek partiye getirdiği Sarıgül, seçim sonrasında önce muhalefet saflarına geçmiş, ardından yurt gezilerine başlamış ve son aşamada Baykal’a rakip çıkınca daha o yıl bitmeden ihraç istemiyle disipline gönderilmişti.

YOLSUZLUK İDDİASI

İhraç sürecinde MYK Üyesi Mehmet Ali Özpolat, PM Üyesi İsmet Atalay ve İstanbul Milletvekili Sırrı Özbek’in hazırladığı 57 sayfalık raporda Sarıgül’e yönelik birbirinden çarpıcı iddialara yer verilmiş ve bu çerçevede hem Sarıgül’ün hem de Belediye Meclis Üyesi Bayram Özata’nın partiden ihraç edilmesi yönündeki istem MYK’ya sunulmuştu. MYK’nın rüşvet gerekçesiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderdiği Sarıgül kuruldaki oylamada ihraç edilemeyince Baykal “YDK üyelerine de rüşvet verdi” gerekçesiyle olağanüstü kurultaya gitmiş, ihraç ancak kurultaydan sonra yenilenmiş YDK tarafından gerçekleştirilebilmişti.

baykal.jpg