BIST 10.168
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.390,17
HABER /  GÜNCEL

Twitter ünlüleri kokoreçte buluştu!

Twitter ünlüleri Ankara'da kokoreç partisinde buluştu!

Abone ol

TWİT-ÜL HAVADİS- Sosyal paylaşım ağları içerisinde özellikle Twitter'ın kendine has bir dünyası var. Görünüşte hemen sanal diye geçiştirebileceğiniz bu alanın gerçek dünyaya yansıması da oldukça farklı. Bunlardan birisi de Twitter'ın meşhur kokoreç partileri. Twitter kullanıcılar mutlaka denk gelmiştir "Çengelköy'de kokoreç yiyeceğiz" duyurularına. Benim de paylaşılan twitlerden ve hatta twitlere eklenen fotoğraflardan takip ettiğim o meşhur kokoreç partisi bu kez Ankara'daydı. SamanyoluHaber'den Asım Yıldırım'ın organize ettiği kokoreç faslına bizzat katılarak sizler için notlar aldım.

İstanbul'dan gelen 8 kişilik ekip ve twitdaşların buluşma adresi Atatürk Orman Çiftliği'ydi. AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünüvar, Edibe Sözen, Emin Ekmen, Halide İncekara, gazeteci yazar Önder Aytaç, gazeteci Cemil Barlas, Hedef radyodan Selçuk Birdal gibi tanınmış isimlerinde katılımıyla yaklaşık 40 kişilik bir kokoreç partisi gerçekleşti. Twitter kullanıcıları AsımYıldırım, Önder Aytaç ve milletvekillerine hem sorularını sordular hem de sohbet ederek hoşca vakit geçirdiler. Bakın bu sıcak sohbet ortamında neler yaşandı, neler konuşuldu.

VEKİLLER NEDEN HER TWİTE CEVAP VERMİYOR

Önce AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar aldı sözü. Milletvekillerinin Twitter'da gelen her soruya neden cevap vermediklerini anlattı Ünüvar. "Gelen bir soruya cevap verilmiyorsa ya da sohbet bir noktadan sonra kesiliyorsa biliniz ki bu verilecek cevabın olmadığından değil o verilecek cevabın ülke yararına olmadığındadır" diyen Üniver, Twitter'ın yapılanları anlatmada ve toplumda olan biteni algılamada çok faydalı bir mecra olduğunu söyledi. Bakın Ünüvar'ın Twitter ile ilgili düşünceleri nasıl... "Twitter bizim için adeta bir editörsüz yazarlık gibi. Burada 4 tane milletvekilini karşınızda bulmuşken sosyal medyanın doğru kullanımı noktasında önerileriniz varsa bizimde bu toplantıdan istifademiz olur. Twitter'a aslında sanal diyorlar ama bu toplantılar bu mecranın gerçekliğinin bir kanıtıdır."


KOKOREÇ PARTİSİNİ İLK KİM BAŞLATTI?

Sohbetin devamında gündem medya ahlakıydı.
Cemil Barlas medya ahlakının tüm dünyada tartışılan bir konu olduğunu söyleyerek, "bireysel kimliklerle kurumsal kimliklerin" örtüşmesinin çok ciddi ahlaki konular olduğuna dikkat çekti. Bu konunun sadece Türkiye'de değil dünyada daha oturmadığını ama yinede kullanıcılarla hiç bir şekilde diyaloğu kesmemek gerektiğini söyledi. Burada küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu meşhur kokoreç partilerini ilk kimin başlattığı tam olarak bilinmezken genel kanaat Cemil Barlas'ın başlattığı yönünde.


AK Partili Milletvekilleri arasında Twitter'ı ilk kullananlardan birisi Emin Ekmen'miş.
Necdet Ünüvar'ı ise Twitter kullanmaya yine milletvekili arkadaşı olan Ruhi Açıkgöz ve gazeteci Yurdagül Şimşek ikna etmiş. Edibe Sözen de Twitter kullanmaya ilk Bosna'dayken karar vermiş ve başlamış.

Tabi bütün bu sohbetler olurken bir yandan da kokoreçler geldi afiyetle yendi. İstanbul'dan gelen ekibe nerenin kokoreçi daha iyi diye sorduk. Asım Yıldırım'ın cevabı " Burdaki kokoreç İstanbul'dakinin yanından bile geçmez" oldu.

ASIM YILDIRIM'IN MOTOR MERAKI

Ankara buluşması kokoreçle sınırlı kalmadı. Milletvekillerini yoğun Meclis gündeminden ayırdığımız bir saatin sonunda onları tekrar Meclis'e yolcu ederken, haber365.com yazarı Yasemin Hanım'ın organizasyonunda başka bir mekana doğru yol aldık.
Buarada minibüsle gelen Asım Yıldırım bir değişiklik yaparak motora binmeyi tercih etti. Tabi twitçiler bu anı kaçırır mı? Herkes cep telefonlarına sarılarak Asım Yıldırım'ın motora binişini fotoğrafladı.




ÖNDER AYTAÇ'TAN TWİTÇİLERE SÜRPRİZ


Önder Aytaç'ın buluşmaya gelen Twitter kullanıcılarına bir de sürprizi vardı. Aytaç tek tek imzalayarak twitçilere kitaplarını hediye etti. Şunu da es geçmeyeyim ortamda yaşananlar fotoğraflarıyla birlikte neredeyse anında tüm twitçilerle paylaşıldı. Bu konuda Commentare'nin çok başarılı olduğunu da belirteyim.


PROGRAMDA TWİT OKUMAK REYTİNG DÜŞÜRÜYOR!

Asım Yıldırım'dan çok ilginç bir şey öğrendik. Televizyonda ne zaman Twitter'dan gelen mesajları okusa reytingler düşüyormuş. Onun için Asım Bey maillerle birlikte okuyormuş gelen twitleri. Fakat buna rağmen Asım Yıldırım'ın Twitter'ı televizyonda kullanmak gibi bir fikri var. Detayları henüz netleşmese de canlı yayında canlı twitter söyleşi yapabileceği bir köşe oluşturmayı düşünüyor. Bu da yayıncılık açısından belki de bir ilkin gerçekleşeği anlamına gelir. Merakla bekliyoruz bu düşüncesini hayata geçirmesini.

İstanbul'dan gelen ekibin geri dönme saati geldiğinde fotoğraf faslı da başlamış oldu. Fotoğraflar çekildi, telefonlar alındı ve İstanbul ekibi yolcu edildi.





Twitter'da birbirini takip eden belki her gün oradan birbirine selam veren ünlü ünsüz insanlar yüz yüze gelip sohbet etmenin verdiği hazzı yaşadı. Necdet Bey'in de dediği gibi, sanal bir ortamdan doğan arkadaşlığın gerçek hayata aktarımıydı bu.


HALİDE İNCEKARA'DAN GENÇLERE JEST!

Herkes teker teker dağıldığında geriye AK Parti Milletvekili Halide İncekara, 5 öğrenci, Yonca Karakemer ve bir ben kaldık. Halide Hanım ileride öğretmen olacak gençlerin sorularını cevaplarken sohbete AK Parti Genel Merkez'de devam etmeyi teklif etti. Kalkıp hep beraber genel merkeze gittik.

Halide Hanım büyük bir samimiyetle gençlerin sorularına tek tek cevap verdi. Buarada siyasete nasıl başladığından tutunda gençlik yıllarına dair bir çok anıyıda bizlerle paylaştı. Bunları yazmıyorum, Halide Hanımla yapacağımız röportaja kalsın.



Halide Hanım'ın yakın ilgisinden memnun kalan genç öğretmen adayları (ki içlerinden birisi iktisatçıydı özellikle belirtmemi istedi) kafalarından projelerle genel merkezden ayrılırken bir de sürprizle karşılaştılar.
Halide İncekara yazmış olduğu kitabı gençlere tek tek imzalarak hediye etti.

İstanbul'dan gelen 8 kişinin sırf twitter takipçileriyle kokoreç yemek için gelmesinden tutun da ortamın sıcaklığı, samimiyeti ve katılımcıların yaptığı yorumlardan anlaşılan o ki bu buluşma herkes için akıllarda kalacak güzel bir anı olarak tarihe geçti. Darısı yeni kokoreç partilerine....

FOTOĞRAFLARIN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ!


Ankara kokoreç partisine katılanlar: @serdarunaldi @macitmahmut @burhanvan @SelcukBirdal @SjSsNy @yasemintecimer @Esot_ @talhadereci @demzem @Gungormegu @gazozluleblebi @YoncaKarakemer @Betulcrkgl @mstfdurun @eburencber @kadirguler @emin_ekmen @architecthulya @gokcebehice @corniy @ihduran73 @sultanyegah @faikcelikof @fulya6666 @halideincekara @demzem @onderaytac @necdetunuvar @yavuzdemirmy @asim_yildirim @Commentare  @Htckubra @edibesozen @selmankazanci



http://twitter.com/HtcKubra
Facebook Hatice Kübra
Twitter İnternethaber
Facebook İnternethaber