BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Twitter o ırkçı sözlerle sallandı!

CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türklerle Kürtler eşit olamaz" sözü Twitter'da kıyameti kopardı!

Abone ol

HATİCE KÜBRA
TWİT-ÜL HAVADİS -

Anadilde savunma ile ilgili yasa Meclis gündemine gelmişken ortak bir dil bulmalarını beklediğimiz milletvekilleri ortak bir dil buldu. Pek de beklediğimiz gibi olmasa da " yumruklar, kavgalar ve ırkçı söylemler" uzlaşı bekleyen millete gösterilen ortak dil oldu malesef. MHP'nin anadilde savunma yasası için kıran kırana bir mücadele vermesini herkes bekliyordu. Ama asıl golü bu süreçte galiba CHP attı. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in dün Genel Kurul salonunu sallayan o sözleri hemen akabinde sosyal medyada da kıyameti koparttı. 

Birgül Ayman Güler' "Kürt milliyetçiliğini bana "ilericilik" ve "bağımsızcılık" diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz." demişti. Sözün nereye gittiğini biliyor muydu, bilmeden mi dedi bilmiyorum ama bu sözlerin Twitter'da bu kadar tepki alacağını bence tahmin etmedi. Ünlüsünden ünsüzüne bir çok Twitter kullanıcısı bu sözlere tepki verdi, Birgül Ayman Güler'i kınadı. Kısa sürede TT'ye çıkan Birgül Ayman Güler'e gelen tepkiler ise onun bu sözlerini yıktı geçti, çünkü Kürt - Türk demeden pek çok kişi twit yağmuruna tuttu Güler'i.

BİRGÜL AYMAN GÜLER'İN O SÖZLERİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN!

İşte CHPli Birgül Ayman Güler'e Twitter'dan gelen tepkiler : 


  • baris yarkadas ‏@barisyarkadas

    Siyaseti ''dil, din, ırk ve milliyet'' üzerinden kurgularsan, tuzağa düşmekten kurtulamazsın... Bkz: Birgül Ayman Güler örneği...

  • Bir kenara not alın ve izleyin: CHP, Birgül Ayman Güler'in ırkçı sözleri yüzünden Sosyalist Enternasyonal'de hesap verecek.

  • 25 dkKemal Göktaş ‏@kemalgoktas

    bi de şunu demiş: BİRGÜL AYMAN GÜLER – Bundan sonra biz savunmadayız, meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız. (CHP,MHP'den alkışlar)

  • 28 dkYunus Göksu ‏@yunusgoksu

    O değilde Birgül Ayman Güler ile benim oyum bir sayılıyor ya ona üzülüyorum..  

  • 30 dkFerdan Ergut ‏@FerdanErgut

    Birgül Ayman Güler balonu patlattı.

  • 56 dk? ‏@multeci_

    Birgül Ayman Güler Türk ulusunun Türk milliyetiyle de eşit olmadığını yazdı öte yandan anayasal vatandaşlığa hayır diyor. kafası çok karışık

  • 56 dkEren Aksoyoğlu ‏@erenaksoyoglu

    Birgül Ayman Güler'e patolojik yaklaşalım, felsefeyle anlayalım, tarihte sorgulayalım.

  • "Türkler, Kürtlerle eşit olamaz" diyen Birgül Ayman Güler'e; Sezai Karakoç'tan gelsin: "Siz anlamazsınız, size anlatmak da istemem."

     

ŞeyhHasanElYozgati ‏@ankebut_man

Şimdi ben Birgül Ayman Güler ile eşit miyim? Kürt olmak için ne yapmam lazım?

Muhammet Benek ‏@muhammetbenek

CHP'li Birgül Ayman Güler,"Kürtler Türklerle eşit olamaz" demiş. Bu çarpık zihniyete şöyle söylenebilir:"Irkçılar, insanlarla eşit olamaz !"

 

Osman Tomakin ‏@osmantomakin

Biz "Kürt kardeşlerimiz" deriz Birgül Ayman Güler "Türk ile Kürdü aynı ve eşit göremezsiniz" der.İşte CHP zihniyeti !