BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.405,36
HABER /  GÜNCEL

Twitter kapatılarak anayasa ihlali mi yapılıyor?

Twitter'a erişimin engellenmesinin ardından Twitter kullanıcıları anayasal hakkın işgal edildiği vurgusu yapıyor.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa mitingindeki “Şimdi mahkeme kararı çıktı. Bu twitter mwitter, hepsinin kökünü kazıyacağız” sözlerine ilişkin Başbakanlık Basın Müşavirliği’nden açıklama geldi.

Twitter yetkililerinin linklerin kaldırılması hakkındaki mahkeme kararlarının uygulanmasında duyarsız kaldığı savunulan açıklamada,“Twitter’a erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir” denildi.

HUKUKİ BİR DURUM

Başbakanlık Basın Müşavirliği’nin açıklamasında, Erdoğan’ın Bursa mitingindeki konuşmasında, hukuki bir duruma işaret ettiği öne sürüldü.

Mahkemelerden, Twitter’daki bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin kararlar çıktığı belirtilirken, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) nezdinde girişimlerde bulunulduğu, ancak Twitter yetkililerinin bu taleplere karşı duyarsız kaldığı iddia edildi.

Açıklamada, söz konusu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi durumunda Twitter’a erişimin engellenmesinden başka bir çare kalmayacağı savunuldu.

ANAYASAL İHLAL YAPILIYOR MU?

Twitter kullanıcıları Twitter'a erişimin engellenmesinin ardından anayasının "Düşünceyi açıklama ve yayma hürriyet" maddesini hatırlatıyor. Maddede şöyle deniliyor;  "Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma haklarına sahiptir..." 



TWITTER'A GİRİŞ YÖNTEMİ (TIKLAYIN)

DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)

TWITTER CEP TELEFONU DNS AYAR DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? (TIKLAYIN)