BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,59
ALTIN 2.415,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla’da Birliktelik Oluşturduk

Bitlisliler Gecesi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz hemşehri dernekleri platformuyla Tuzla’da birliktelik oluşturduk.” dedi.

Abone ol

Bitlisliler Gecesi’nde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Biz hemşehri dernekleri platformuyla Tuzla’da birliktelik oluşturduk.” dedi.
Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler’de Bitlisliler bir araya geldi. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bitlisliler Gecesi’ne Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk, Serhan Kural ve Mehmet Çelikel, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, İstanbul Bitlisliler Federasyon Başkanı Yaşar İzsiz ile Tuzla ve çevresinde yaşayan Bitlisliler katıldı. Bitlisliler, yöresel sanatçıların şarkıları ve türküleri eşliğinde eğlendi. Bitlis yemekleri, hemşehrilerin damaklarına hitap etti.

Kuruağaç, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
Tuzla Bitlisliler Derneği Başkanı Bahrem Kuruağaç gecede yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Kuruağaç, “İnsanımızı bir araya toplayan, bizlere kültürümüzü yaşama, tanıma ve başka kültürleri tanıma fırsatı veren Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel, derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar bizden desteğini hiç esirgemedi. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Tuzla’da Birliktelik Oluşturduk
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gecede yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle Rabbim’den birlik ve beraberliğimizi bozmasın duasını ediyorum. Tarihi kökleriyle birlik ve beraberliğini en iyi noktaya getiren milletimiz, o birlik ve beraberliğiyle geleceğe de en net ve olumlu şekilde bakacaktır. Tuzla’da birlik ve beraberliğimiz için çok iş yaptık ama hemşehri dernekleri platformunu özellikle bu iş için oluşturduğumuzu, hemşehri dernekleri platformunun demokrasimize, birlik ve beraberliğimize katkıda bulunsun, hemşehri dernekleriyle Tuzla’ya sahip çıksınlar diye ortaya koyduk. Birlik ve beraberliğimizi ortaya koyarken gelenek ve göreneklerimizi yaşatalım istedik. Herkes beraber olsun, birlikte olsun ama geleceğe emin adımlarla ilerlerken, çocuklarımız geçmişini bilsin istedik. Biz hemşehri dernekleri platformuyla Tuzla’da birliktelik oluşturduk. Biz Sinop’a da gittik, Siirt’e de gittik. Trabzon, Van, Bingöl, Giresun, Çankırı, Ağrı’ya da gittik. Biz Tuzla’da birlik ve beraberliğimiz için, annelerin ağlamaması için, barış projesi için çok iyi temeller attığımıza inanıyorum. Özüyle birlikte yaşayan bu milletin hangi dili konuşursan konuşsun, hangi özüyle türküsünü söylerse söylesin, yüreklerin birleşerek geleceği oluşturacağına inandık. Tuzla’da yapmış olduğumuz onca hizmetin yanında en önemli hizmet olarak bunu görüyorum. Hemşehri dernekleri platformu, iyi ve kötü günde birlikteliğimizi sağladı.
Tuzla Bitlisliler Derneği Başkanı Bahrem Kuruağaç, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Başkan Yardımcısı Mehmet Çelikel’e teşekkür plaketi verdi, Bitlis’in meşhur bastonunu hediye etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Bitlisliler Derneği’nin Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler için hazırlattığı pastayı kesti.