BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gördük!

Türkiye dünyayı şoke eden twitter yasağı ile boğuşmaya devam ediyor. Twitter dün gece tüm Türkiye'de kapandı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Dün akşam saatlerinde twitter'a erişimin engellenmesinin ardından, yasak duvarını delerek twitter'a giren milyonlarca kişi twit rekoru kırdı. 

Peki bundan sonra ne olacak, ne olabilir, internet tamamen kapatılabilir mi?

19 Mart Çarşamba günü olağanüstü toplanan mecliste, Meclis TV'nin yayında olmadığı sırada tabletiyle canlı yayın yaparak meclisi tüm Türkiye'ye izleten CHP milletvekili Melda Onur, twitter'ın kapatılmasını ve olabilecekleri İNTERNETHABER'e yorumladı:

İNTERNETİ TAMAMEN KAPATABİLİR


"İnterneti de kapatabilir. Kafa yapısı buna müsait, neredeyse ülkeyi kapatalım haline geldi. Ama özgürlük bir şekilde akar yolunu bulur. Dğn akşam, twitter'ı kapattı, dünyada twit atma rekortmeni olmuşuz. Herkes bu işi eğlence haline getirdi, twitter kullanıcı sayısı arttı, eskiden az kullanan şimdi daha çok kullanacak."

EVET DÜN GECE TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK

"Yani bu işler, kısarak, kapatarak, boğazlayarak olmuyor. İnterneti kapatsa başka bir şey çıkarırlar. Artık teknoloji o boyutta, artık bence artık kafalarını teknoloji boyutuna çıkarsınlar. Başbakan'ın dünkü çığlıklarından belliydi böyle bir şey yapacağı, mitingteki ruh hali hiç iyi değildi Yumruğunu gösterip, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü göstereceğiz, twitter'ın kökünü kazıyacağız." dedi. Evet, twitter takipçileri Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gösterdiler dün gece."