BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sosyal Medya Savaşları çıktı

Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav tarafından kaleme alınan “Sosyal Medya Savaşları” kitabında; internet ve sosyal medyanın gelişimi, algı oluşturma, kitle yönetme ve yönlendirme, bilinçaltı mesajlar, kazanımlar ve kaybedilenlere değin

Abone ol

Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav tarafından kaleme alınan “Sosyal Medya Savaşları” kitabında; internet ve sosyal medyanın gelişimi, algı oluşturma, kitle yönetme ve yönlendirme, bilinçaltı mesajlar, kazanımlar ve kaybedilenlere değiniliyor.

Kimileri için iletişim, kimileri için kitle yönlendirme ve yönetme, kimileri için kız-erkek arkadaş bulma, kimileri için dostluklar kurma, kimileri için propaganda ve PR, kimileri için savaş aracı olan sosyal medya; gelişen teknolojik imkanlar ve alım gücüyle bağlantılı olarak, zaman içinde baş döndüren bir gelişimle hayatımızın başköşesine yerleşti.

başliksiz-1.20140321113034.jpgYıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav’ın kaleme almış olduğu “SOSYAL MEDYA SAVAŞLARI; Zeki Müren de Bizi Görüyor” isimli kitapta; 1947 yılında kullanılmaya başlanılan ilk bilgisayar ENİAC’tan, sosyal medya kullanımına açık, entegre kameralı televizyonların sıradanlaştığı, hologramlarla 3 boyutlu iletişim sağladığımız günlere dek olan süreç değerlendiriliyor. Bu değerlendirme yapılırken de mesele; sadece teknik ya da sadece sosyal boyutuyla değil, ticari kaygılardan psikolojik etkilere, asosyal eğilimlerden, mahremiyeti koruma esasına kadar her yönüyle ele alınıyor.

“Sosyal Medya Savaşları”nda, iletişim teknolojisinin zaman içindeki gelişiminin yanı sıra; bu teknolojiye bağlı olarak gelişen sosyal medya araçlarını ve birbirleriyle olan etkileşimleri, bu araçlar vasıtasıyla algı oluşturma, kitleleri yönetme ve yönlendirme, bilinçaltı mesajlar, kazanımlar ve kaybedilenlere de değiniliyor.

Hayat Yayınları’ndan çıkan kitapta ayrıca, “Sosyal medyayı kimler hangi amaçlarla kullanıyor; kişisel hesaplar, kurumsal hesapların en etkin kullanımı nasıl olmalı; marka değeri nasıl kazandırılır; sosyal medya adamı nasıl vezir, nasıl rezil eder; ticari eğilimler; siyasi PR ve tanıtımın püf noktaları” sorularına da yanıtlar aranıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi Basın Danışmanı Ümit Sanlav, Sosyal Medya Savaşları kitabıyla ilgili, şunları söyledi:

“1978’deki BBS isimli ilk sosyal medya girişiminden MIRC’a, ISQ’dan Facebook ve Twitter’a kadar olan süreçte, iletişimin sanallıktan kurtulup gerçeğe dönmesi ile birlikte adeta bir sosyal medya çılgınlığı yaşanmakta. Bu süreci adım adım irdeleyerek bu mecranın tüm inceliklerine değindiğimiz kitabımızda, teknolojinin sınır tanımadığı sosyal medya çılgınlığından maksimum fayda elde etmenin püf noktalarına ve sosyal medyanın yitik figüranı olmaktan korunmanın yollarına değindik.

Bu kitabın araştırma safhasından yayınlanmasına, emeği geçen, başta, teknoloji ve internet hareketlerini uluslararası boyutta takip eden araştırmalara imza atan sosyalmedya.co’nun, imkan ve kaynaklarını istifademize sunan Fatih Güner ve Duygu Arslan’a; Marmara Belediyeler Birliği Basın ve PR Danışmanı Fatih Sanlav’a; sosyal medya denilince akla gelen ilk isimlerden Twitter Fenomeni “Odun Herif” Kadir Doğrubakar’a; Yıldız Teknik Üniversitesi akademik veri ve imkanlarını kullanmamızı sağlayan, bizleri her konuda teşvik edip destek olan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’e ve yayıncı firma Hayat Yayınlarına teşekkür ederim.”