BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

TV'de Davutoğlu'nun elinde gören o ile akın ediyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gaziantep ziyareti bakırcıların yüzünü güldürdü. Bakır işlemelerine talep yağıyor.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gaziantep ziyaretin de, Tarihi Gaziantep Bakırcılar Çarşısında gezdiği sırada, bakıra nakış işlemesi, yurt dışından talep patlamasına neden oldu.

Gaziantep tarihi bakırcılar çarşısı esnafı, bakırcılık sektörünü yurt dışına tanıtmakta zorluk çekerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyareti esnasında bakırcılar çarşısında bakır işlemeli eserlere yakın ilgi göstermesi ve kendi eliyle bakıra nakış yapması, birçok yerli ve yabancı turistin ilgisini çekti.



İSTİKRARSIZLIK DARBE VURMUŞTU

Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, "Başbakanın elinin bu sektöre bereket getirdiğini söyleyerek, bir istikrarsızlık vardı. Biz sektör olarak her zaman yüzde 80 yerli ve yabancı turistlere hitap ediyoruz. İstikrar olmadığından dolayı burası kilitlendi. İnsanlar gelmemeye başlamıştı"


KANADALI BİRİ SİPARİŞ İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİ

Başbakanın gelişi bakırcılar çarşısını gezdirmemiz bile çok büyük bir etkisi oldu. Az önce Kanada'dan bir müşteri geldi. O da televizyonda görmüş, Başbakanımıza tabi bakırda işlettik biz burada.

YURT DIŞINDA TALEPLERİ ARTTIRDI

Bunlar çok güzel şeyler, bak oradan buraya bu işin ticaretini yapmaya karar vermiş. Bakın sektörel olarak nerelere uzanıyoruz. Onun için bizim bunları arttırmamız lazım. Bakın bir Başbakanımız Gaziantep'te bakırcılar çarşısını gezmesi, mesleğimizin inceliklerini öğrenmesi ve bakırı orada işlemesi bile yurt dışından talepleri arttırdı.

BİR ÇOK İLDE BAKIRCILAR ÇARŞISI VAR

Bizim her yerde çarşımız var. Diyarbakır, Mardin, İstanbul, İzmir hepsi de canlanıyor" şeklinde konuştu.

BAŞBAKANIN ELİNDE GÖRDÜM ÇOK HOŞUMA GİTTİ

Yurt dışından gelen Kanada vatandaşı bir turist ise, "Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Başbakanın da bakır işlemesini televizyonda gördüm. Çok hoşuma gitti ve bu işin ticaretini yapmaya karar verdim. Bunun için Gaziantep'teyim" şeklinde konuştu. Daha sonra Kanadalı Turist küçük kızıyla beraber Türk Bayrağıyla fotoğraf çekti.