BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.436,17
HABER /  DÜNYA

Suriye'de muhalifler Alevileri canlı kalkan yaptı

Suriye'nin başkenti Şam'da onlarca Alevi kafeslere konularak canlı kalkan yapıldı. Kafeslere konulan kişilerin rejim askerleri ve aileleri olduğu iddia edildi.

Abone ol

SURİYE'de muhaliflerin denetimindeki Doğu Guta bölgesinde Alevi mezhebine mensup kadınlar ve erkekler, muhalifler tarafından kafeslere konularak canlı kalkan yapıldı. Dünyada yankı uyandıran haberin görüntüleri yayınlandı.

Muhalif haber sitesi Shaam Network’te yayınlanan görüntülerde her birinde 5 civarında kadın ve erkeğin bulunduğu kafeslerin kamyon kasalarında taşındığı görüldü.

Reuters’ın haberine göre, Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, kafese koyulanların askerler ve aileleri oldukları ifade edildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi başkanı Rami Abdülrahman, muhalif Ceyş ül İslam grubunun meydanlara “rejimin bombardımanını engellemek için” içinde kadınların olduğu kafesleri yerleştirdiğini belirtti. 

AFP’nin haberine göre, videoda kafesteki kadın ve erkekler hükümet güçlerinden Doğu Guta’ya “saldırıları durdurma” çağrısında bulunuyor. Kamyon dışındaki bir genç ise, “Sizin kadınlarınız bizim kadınlarımız. Eğer benim annemi öldürmek istiyorsanız, onları da öldüreceksiniz” diyor.