BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tüzmen nükleer enerjiyi savundu

Bakan Tüzmen Mersin'e kamp kurdu, adaylara destek istiyor. Tüzmen'in Mersin için istediği nükleer konusunda da açık konuştu.

Abone ol

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, nükleer enerjinin doğru yapılması halinde turizmi etkilemeyeceğini söyledi.

Bakan Tüzmen, Mersin'in Aydıncık ilçesi ve Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesi ile Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde, partisinin belediye başkan adaylarına destek verdi.

Tüzmen, ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, Mersin'i tarım, ticaret, turizm, teknoloji ve taşımacılık sektörlerini içeren ''5 T'' modeliyle kalkındıracaklarını, bu konuda kapsamlı çalışma yaptıklarını bildirdi.

Büyükeceli beldesinde yapılması gündemde olan nükleer santral konusuna da değinen Tüzmen, bunun oldukça büyük bir proje olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yıllardan beri nükleer enerjiye geçemediği ifade eden Tüzmen, şöyle konuştu:

''İçeriden ve dışarıdan çeşitli engellemelerle karşılaşıldı. Bu çevreci ve çevre dostu bir enerji. Niye derseniz, bugün Fransa'ya 80 milyon turist gidiyor. Fransa'nın enerjisinin yüzde 75'i ise nükleer. Bu nedenle nükleer enerji adam gibi yapılıp dikkat edilirse turizmi falan etkilemez. Santralle birlikte buralarda çok büyük bir istihdam sahası yaratılır. İhale aşamasında sona gelindi. Bu iş bittikten sonra çocuklarımızın geleceği için büyük istihdam yakalanacak. Çalışma tamamlandığında Büyükeceli'nin önemi çok daha artacak. Burada nükleer santralin olması demek, yanında store hava alanı olması anlamına gelir. Bu ise buranın ayağa kalkması demek.''

Vatandaşlara ''tarım arazilerinize sahip çıkın'' çağrısında bulunan Tüzmen, ''Arazilerinize sahip çıkın ki çarpık kentleşmenin önüne geçin. Ayrıca buralarda yapacağımız çalışmalarla, ileride büyük oteller yapmak için yanınıza gelecek iş adamlarına gösterebileceğiniz yerler bulunsun'' dedi.

Bu arada, Büyükeceli ziyareti sırasında, Belde Belediye Başkanı ve AK Parti'nin yeni dönem adayı Kemal Güdül tarafından ''fahri hemşehri'' ilan edilen Tüzmen'e berat verildi.