BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.411,02
HABER /  GÜNCEL

Tuzlaya AB fonu

Tuzla Belediyesi 2009 yılında kullanılmak üzere 261.275 Euro fon ile desteklenmeye hak kazandı.

Abone ol

Bu fonun 203.250 Euro’luk dilimi belediyemiz Dış İlişkiler Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Tuzla Halı Dokuma ve Tasarım Merkezi’ adlı projede kullanılmak üzere Merkezi Finans İhale Birimi tarafından IPA yardımları içerisindeki Aktif İstihdam Tedbirleri teklif çağrısı bünyesinde kullandırılacaktır.

Dış ilişkilerimize çok önem vererek Tuzla’da hız kesmeden yola devam diyen Tuzla Belediyesinin Dış İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yürüttüğü iki adet projesi de Türk Ulusal Ajansı tarafından fonlanmaya değer görülmüştür.
Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ, bu konudaki faaliyetlerinin Stratejik Planları içerisinde de yer aldığını belirterek, bu çalışmalarının artarak devam edeceğini ve Tuzla’ ya katkısının daha da güçleneceğini belirtti.
Bu projelerden ilki 42.635 Euro’luk desteği alan ‘Demokrasi Köyü’ isimli gençlerin demokratik süreçlere etkin katılımını destekleyen projedir. Diğeri ise, ‘EuroMed Bölgesinde Cinsiyet Eşitliği’ isimli gençler arasında kadın-erkek eşitliğine vurgu yapan bir eğitim projesidir. Bu proje de 15.390 Euro ile yine Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Ülkemiz içinde yapılan 156 proje başvurusu arasında sadece 4 belediye projesi desteklenmiş, bu 4 projenin 2’si ise Tuzla Belediyesi tarafından hazırlanmıştır.

Avrupa Birliği fonlarından katkı sağlamak üzere yaptığı çalışmalarla kendinden en çok söz ettiren belediyelerden biri olan Tuzla Belediyesi, Avrupa Komisyonu’nun Brüksel’deki etkinliklerini düzenli olarak takip eden ve Avrupa Birliği düzeyinde de görünürlüğü en yüksek yerel yönetimdir.

Ulusal ve uluslararası ağlara üyelikleri bulunan Tuzla Belediyesi Cities for Mobility ve EUROCITIES’den sonra UCLG ağına da girerek ülkemizin Avrupa Birliği sürecinde yerel yönetim düzeyinde aktif katılım ve katkısını ortaya koymaktadır. Bunlara ek olarak, NALAS ağının şehir planlama ve katı atık yönetimi çalışma gruplarına da belediyemiz bünyesinden çalışanlar davet edilmişlerdir.
Tuzla’nın vizyonunu geliştirmeyi amaçlayan Tuzla Belediyesi 2009 yılında da yeni projeleriyle yola hız kesmeden devam edecektir.