BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.440,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen ve büyük beğeni toplayan “Tuzla’dan Anadolu’ya” isimli yöresel geceler, 22 Kasım 2013 Cuma akşamı başlayacak.

Abone ol

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen ve büyük beğeni toplayan “Tuzla’dan Anadolu’ya” isimli yöresel geceler, 22 Kasım 2013 Cuma akşamı başlayacak.
Tuzla Belediyesi, ilçemizin kent mozaiğini oluşturan derneklerle birlikte bu yıl da “Tuzla’dan Anadolu’ya” isimli yöresel geceler etkinlikleri düzenleyecek. tarafından canlı yayınlanan Tuzla’dan Anadolu’ya Yöresel Geceler, 22 Kasım 2013 Cuma akşamı başlayacak. Tuzla’daki 23 dernek, yöresel kültürlerini bu gecelerde ilçe halkına tanıtacak. Yöresel gecelerde yemekler, ürünler, kültürü yansıtan folklor tanıtılıyor, yöresel sanatçılar katılımcılara keyifli saatler yaşatıyor.

Yöresel Geceler Tuzla’da Güzel Bir Hava Oluşturdu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, organizasyon öncesi Tuzla Dernekler Platformu Başkanı Recep Demir ve yöre derneklerinin başkanlarıyla Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde toplantı düzenledi. Derneklerle sürdürdükleri işbirliğinin en güzel örneklerinden birisinin Yöresel Geceler olduğunu belirten Başkan Yazıcı, metropol yaşamında bu gecelerin önemine değindi. Başkan Yazıcı, “Kültürü tanıtacak, yörenin özelliklerini ön plana çıkartacak geceler düzenliyoruz. Tuzla ortak paydasında güzel şeyler ortaya çıkartabilmek istiyoruz. Herkesin birbirini tanıması, empati yapabilmesi o kültürü tanımasıyla mümkün olur. Yöresel Geceler Tuzla’da güzel bir hava oluşturdu. İnsanların birbiriyle tanışması, konuşması, aynı ortamı yaşayıp aynı havayı solurken, aynı programları paylaşması da çok güzel oldu. Metropollerde bu tür etkinliklerin düzenlenmesi, bireysel ve toplumsal kazanımları olan çok güzel çalışmalardır. Bu etkinliklerin gelenekselleşmesi ve olmazsa olmaz olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.