BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.424,14
HABER /  DÜNYA

Kaçak sigara operasyonu polis kamerasında

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ve piyasa değeri 100 bin TL olduğu bildirilen kaçak sigara operasyonu polis kamerası tarafından an be an ...

Abone ol

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen ve piyasa değeri 100 bin TL olduğu bildirilen kaçak sigara operasyonu polis kamerası tarafından an be an kayıt altına alındı.
Edinilen bilgilere göre, aldıkları bir ihbarı değerlendiren Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri ticari bir araca yönelik operasyon düzenlediler. 7 Kasım’da gerçekleştirilen operasyonda polis ekipleri ihbar doğrultusunda Afyonkarahisar - İzmir karayolu üzerindeki Ulaştırma Bakanlığına ait Yol Kontrol Denetim İstasyonuna giriş yapan aracı durdurdular. Ev eşyası yüklü olduğu bildirilen araçta yapılan incelemede, ev eşyalarının altına gizleniş halde 19 bin 700 paket kaçak sigara ele geçiren ekipler, operasyonu da kameraya aldılar. Kameraya yansıyan görüntülerde, önce kamyonetten ev eşyalarını tek tek indirmeye başlayan ekipler, kısa süre içerisinde karton koli ve poşetlere saklanmış halde olan sigara paketlerine ulaştı.
Ele geçirilen çeşitli markalardaki 19 bin 700 paket sigaraya KOM ekipleri tarafından el konulurken, sigaraların piyasa değerinin ise yaklaşık 100 bin TL olduğu bildirildi.
Öte yandan, operasyonda ismi açıklanmayan kamyonetin sürücüsünün gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğünü götürüldüğü ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
(İHA)