BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.400,19
HABER /  GÜNCEL

Tuzharmatu'da camiye saldırı: En az 35 ölü

Türkmenlerin yoğun olduğu bir yerleşim biriminde intihar saldırısı düzenlendi.

Abone ol

Kürdistan Özerk Yönetimi'nin lideri Mesut Barzanı'nin Kerkük'teki merkezlerine yönelik saldırıda da çok sayıda kişi ölmüştü.

Irak'ın kuzeyinde Türkmenlerin yoğun olduğu Tuzharmatu yerleşim biriminde intihar eylemcisinin bir camiye girerek düzenlediği bombalı saldırıda en az 35 kişi öldü.

Bölgedeki BBC muhabiri hastanelerdeki güvenilir kaynakların ölü sayısının 21 olduğunu bildirdiğini belirtirken polisten gelen son açıklamada ölü sayısının en az 35 olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı, saldırganın, patlayıcıyla sarılı kıyafetiyle taziye çadırına girdiğini; ölü sayısının 42 olduğunu bildiriyor.

Ajans, Irak meclisinin Türkmen bir üyesine dayanarak, saldırıda Irak Türkmen Cephesi (İTC) Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu ile grubun eski başkanı Sadettin Ergeç ve Kerkük İl Meclisi üyesi Munir Kafili'nin yaralandığını aktarıyor.

Saldırıda çok sayıda insan yaralandı.

Muhabirimiz cenaze töreni sırasında düzenlenen saldırının Irak'taki mezhep eksenli gerginliği körükleyebileceğini, siyasi çekişmeyi de şiddetlendirebileceğini belirtiyor.