BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.439,22
HABER /  GÜNCEL

Tuzak kurmak isteyen PKK'lı öldü

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karayoluna patlayıcı tuzaklamak isteyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürüldü

Abone ol

Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Lice İlçesi'nin Serince Köyü yol ayrımında dün akşam saatlerinde yolu kazıp patlayıcı yerleştirilmek isteyen 4 PKK'lı gören vatandaşlar, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Bölgeye zırhlı araçlarla giden güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 1 PKK'lı öldülürken, üzerinden Biksi suikast silahı ele geçirildi.

Diğer PKK'lılar geçenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar hava destekli olarak sürdürülüyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, olay bölgesinde sabah saatlerinde yapılan arazi arama ve tarama faaliyetlerinde, A-4 plastik patlayıcı, patlamada kullanılacak olan tüpler, patlayıcı malzemeleri, sırt çantaları ve telsizlerin de ele geçirildiğini söyledi.

BİR PKK'LI SIĞINAĞI DAHA BULUNDU!

Iğdır'da terör örgütüne ait sığınak bulundu.

Iğdır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen operasyon kapsamında 16 Kasım'da Ağrı Dağı Kadı Tepe bölgesinde leçelik ve meşe ağaçlarıyla kaplı arazi içerisine gizlenmiş teröristlerce kullanılan bir sığınak tespit edildi.

Güvenlik güçlerince sığınakta yapılan aramada, bidon içerisinde 20 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram poşet içerisinde amonyum nitrat, 200 metre kablo, 1 sırt çantası, 1 uyku tulumu, 4 battaniye, 1 adet yeşil renkli branda, 2 adet ayakkabı, 5 kilogram yağ, 20 litre su, 20 kilo şeker, 2 kilo çay, 1 adet çaydanlık, 2 kilo makarna, 1 kilo tereyağı, 20 adet enjektör ve ampul ele geçirildi.

Bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiği bildiri