BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  GÜNCEL

TÜSİAD'dan kritik Ankara çıkartması

Seçimler sonucu oluşan temsil yeteneği yüksek parlamentoyu Türkiye’nin önünü açacak bir hükümet kurulması için fırsat olarak gören TÜSİAD yönetimi, başkentte bugün nabız tutacak.

Abone ol

Seçimlerin ardından koalisyon hükümeti kuruluşu gündeme gelirken, Türk iş dünyasının önde gelen özel sektör kuruluşu TÜSİAD’ın yönetimi, Türkiye’nin önünü açacak bir hükümet talebiyle Ankara’da nabız tutacak.

Cansen Başaran Symes başkanlığındaki Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti, bugün ve yarın Ankara’da siyasi parti liderleri ile görüşecek. TÜSİAD heyeti bugün saat 14:00’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 16:00’da da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraya gelecek. Heyet yarın saat 11:00’de de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek. Eş Genel Başkanlarının Ankara dışında olmaları nedeniyle HDP ziyaretinin ise ileri bir tarihte gerçekleştirilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇIN

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamada, liderlere yapılacak ziyaretlerde seçimler sonucu temsil yeteneği yüksek bir parlamentonun oluşmasından duyulan memnuniyetin dile getirileceği belirtilerek, “TÜSİAD bu durumun başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye’nin önünü açacak bir hükümetin kurulması için bir fırsat olarak görülmesini vurgulayacak” ifadeleri yer aldı.

Cansen Başaran-Symes Başkanlığı’ndaki TÜSİAD Yönetim Kurulu’nda Sedat Şükrü Ünlütürk ve Ali Y. Koç Başkan Yardımcısı, Murat Özyeğin Sayman Üye, İsmail Hasan Akçakayalıoğlu, Metin Akman, Bahadır Balkır, Memduh Boydak, Esin Güral Argat, Simone Kaslowski, Mehmet Nurettin Pekarun, Agah Mehmet Tara ve Zafer A. Yavan Üye olarak görev yapıyor.

MÜSİAD ÖNCE ERDOĞAN'A GİTTİ

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 1.5 saat görüştü, çıkışta gazetecilere konuştu. Cumhurbaşkanı, AK Parti, CHP, MHP ve HDP’den randevu istediklerini belirten Olpak, “Öncelikli randevu Cumhurbaşkanı tarafından bize verildi. Çarşamba günü de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğiz. Diğer üç partiden de randevu istedik. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetin kurulmasında etkin rolü olduğu için, MÜSİAD olarak iş aleminin beklentilerini ifade ettik” dedi.

Bir gazeteci, ‘AK Parti-MHP koalisyonu olabilir mi’ deyince Olpak, şunları söyledi: “Bizim açıklamamızda parti adresi yok ama Eskişehir toplantısının akşamı canlı yayında bu soru soruldu. Orada verdiğimiz yanıtta ortak kanaatin yoğunluğunun AK Parti-MHP üzerinde olduğunu söylemek isterim. Öncelikle görevin ve sorumluluğun Adalet ve Kalkınma Partisi’nde olduğunu, sonrasında AK Parti ile MHP, devamında AK Parti ile CHP, HDP ile de olabileceği şeklinde görüşümüz oldu.”

Olpak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nasıl bir izlenim aldınız?” şeklindeki soruya ise “Sayın Cumhurbaşkanı daha ziyade bizim değerlendirmemizi aldı. O noktada yılların siyasetçisi kimliğiyle, aynı zamanda bugün de cumhurun başkanı olduğu için üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği kanaatini aldık” dedi, ekledi: “Biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetin kurulması aşamasında etkin rolü olduğu için, MÜSİAD olarak kendi istişarelerimizden çıkan sonuçları ve iş aleminin beklentilerini ifade ettik.”