BIST 9.929
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.440,09
HABER /  GÜNCEL

Bush'tan başkanlık için 'iyimser' kampanya

Eski ABD Başkanı George HW Bush'un ikinci oğlu Jeb Bush başkanlık kampanyasını resmi olarak başlattı. Bush, Miami'de yaptığı konuşmada ülkedeki bozuklukları düzelteceğini söyledi, "Mesajım iyimser olacak" dedi.

Abone ol

Eski ABD Başkanı George HW Bush'un ikinci oğlu Jeb Bush başkanlık kampanyasını resmi olarak başlattı. Bush'un büyük oğlu George Walker Bush da 2001-2009 yılları arasında ABD başkanlığı görevini yürütmüştü.

Daha önce Florida Eyaleti valiliği görevini yürüten Jeb Bush, Miami'de bir konuşma yaptı.

Konuşmasını İngilizce ve İspanyolca yapan Bush, "Her ne dilde olursa olsun, mesajım iyimser olacaktır çünkü Amerika'nın önündeki onlarca yılı bugüne kadar yaşanan en iyi zamanı yapacağımıza eminim" dedi.

Cumhuriyetçilerin adaylığına talip olan Bush, ülkenin çok kötü durumda olduğunu ve bu durumu "tamir edeceğini" söyledi.

Washington'daki "şımarık elitleri" eleştiren aday, başkentteki tüm siyasi kültürü zorlayacağına ve bozacağına söz verdi.

Ancak dinleyicilerden bazıları Bush'un sözünü keserek, Başkan Barack Obama'nın göçmen reformunu aleyhindeki duruşuyla ilgili konuşmasını istedi.

Dış politikada İsrail vurgusu

Dış politikaya da değinen aday, şunları söyledi:

"Biz dünyadaki güvenilir arkadaşlarımızı kendimiz güvenilir kılarak tutuyoruz. En hayati arkadaşlıklarımızı yeniden kuracağım, bunların başında da cesur, demokratik İsrail devleti geliyor."

Küba'daki konuşmaları da eleştiren Bush, "Görevini bırakacak başkanın 90 mil güneyimize ziyarete gideceği konuşmaları var. Başarısız olmuş bir Küba'yı desteklemek için Havana'ya abartılı bir turist göndermemiz gerekmiyor. Havana'ya, özgür Küba halkına destek olacak bir Amerika başkanı göndermemiz gerekiyor. Ve ben o kişi olmaya hazırım" dedi.

Bush ile birlikte Cumhuriyetçiler adına aday olmak isteyen sayısı 11'e çıktı.

Anketlere göre henüz adaylardan hiçbiri açıkça önde görünmüyor.