BIST 10.139
DOLAR 32,29
EURO 34,95
ALTIN 2.390,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TUS başvuruları başlıyor!

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (DUS) sonbahar dönemine başvurular, 30 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Abone ol

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar için 2012-TUS Sonbahar Dönemi Sınavı ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi Sınavı, 9 Eylül'de Ankara, İstanbul ve İzmir'de yapılacak.

Başvurular elektronik ortamda alınacak. Adaylar başvurularını başvuru merkezi aracılığıyla yapacak. Son 2 yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir sınava başvuru merkezi ile başvuran adaylar, internet üzerinden de başvuru yapabilecek. 3 TL olan başvuru hizmeti ücreti de adaylar tarafından ödenecek.

Başvuru merkezleri, ÖSYM'nin internet adresinden duyurulacak. Sınav ücretinin başvuru işleminden önce ilgili bankaya yatırılması gerekiyor.

Sınavlara başvurma, sınavların uygulanması ve değerlendirilmesiyle yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2012-TUS Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile 2012-DUS Sonbahar Dönemi kılavuzlarında yer alacak.

Adaylar, kılavuzlara ve aday başvuru formuna ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.