BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.396,72
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türk'ten SADED üyelerine seminer!

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sezai Türk, Stratejik Akıl ve Düşünce Eğitimi Derneği’nin çarşamba etkinliklerinde konuştu.

Abone ol

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Sezai Türk, sosyal medyanın günümüzde önemli bir rıza üretim aracı haline geldiğini söyledi. Türk, algı yönetiminin, iktidarlara muhtedir olma yolunu açtığını bu nedenle son yıllarda bu konudaki çalışmaların arttığına dikkat çekti.

Stratejik Akıl ve Düşünce Eğitimi Derneği’nin (SADED) çarşamba etkinlikleri kapsamında bu haftaki konuğu Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Sezai Türk oldu. Yeni Medya, Görsel Kültür Analizi ve Algı Yönetimi gibi konularda adından sıkça söz ettiren Türk, katılımcılara “Algı Yönetimi ve Rıza Üretimi” konularında bilgi verdi.

TOPLUMLARI SÜRÜKLEME YETİSİ

Şu sıralar gündemde olan algı yönetimi konusu üzerinden kitle iletişim araçlarının ve özellikle sosyal medyanın algı yönetimindeki işlevi üzerine kritik bilgilendirmelerde bulunan Türk, bu noktada bundan sonra adından sıkça söz edeceğimiz bir kavram olan “Rıza Üretimi” kavramına da değindi. Devletlerin savaş politikalarından medyaya kadar birçok alanda kullanılan algı yönetiminin toplumları sürüklemede önemli bir faktör olduğuna değinen Türk, sosyal medyanın bu noktadaki rolüne temas etti.