BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL

Türköne ülkücüleri yine kızdırdı

Türköne'nin de hikaye grubunda yer aldığı dizideki bir replik, ülkücüleri kızdırdı. Türköne'nin cevabı tartışmayı alevlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne'ye, son dönemde TSK ve MHP'ye yönelik eleştirileriyle ilgili yine sert konuştu. TSK'nın kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini söyleyen Türköne, hikaye grubunda yer aldığı diziye yönelik ülkücü tepkisini ise yersiz olarak yorumladı.

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne, CNNTÜRK'te Cengiz Özdemir'in sorularını cevapladı. Son dönemde yazılan eleştirilerden dolayı tehdit alıp almadığı yönündeki bir soruya ise Türköne, "ölümden öte köy yok" sözleriyle cevapladı.

İşte programdan bir bölüm;

M.T: Sol karakterler ülkücü karakterler kadar sevimli değil eleştirisi geldi. Sanırım yine de tarihsel bir uzlaşma herkesin tarihe yönelik ortak paydaları var. Yani şiddetin mahkum edilmesi gibi. Demokrasi, insan hakları ve hukukun yüceltilmesi gibi ortak paydaları var. Bu konuda endişe olmayınca diziye biraz macera rengi katıp, aşk macerası bulaştırıp o tarihsel gerçeği aslına uygun biçimde ve adil biçimde anlattığım düşünüyorum.

C.Ö: Yine bir soru var, diziyi bugüne yani Tansu Çiller dönemine kadar getirebilecek mi? Herşeyi açıkça yazabilecek mi?

M.T: Tabii 2002 yılına kadar gelecek.

C.Ö: Çiller dönemi olacak yani.

M.T: Tabii tabii

"ÜLKÜCÜ HER ZAMAN AÇTIR ASLANIM"

(Mümtaz'er Türköne, Fehmi Koru gibi isimlerin hikaye grubunda yer aldığı ve Show TV'de yayınlanan Bu Kalp Seni Unutur mu? adlı diziyle ilgili sorulara verdiği cevap)

C.Ö: Tepki toplayan bir diyalaog var ülkücüleri kızdırmış. Ya reis açız diyor muş oradaki oyunculardan biri diğeri de "ülkücüler her zaman açtır aslanım" diye cevap veriyormuş. Bunu siz mi yazdınız?

M.T: Evet!..

C.Ö: Öyle midir inanıyor musunuz?

M.T: Öyle midir değil. Yani bizim o dönemde, bir gün içerisinde belki beş ya da altı kez yaptığımız bir espriydi bu. Hep açtık bu daha çok talebeliğin, yoksulluğun getirdi bir şey bu! Aç olmak böyle bir espri konusuydu bu. Birisi ben açım dediği zaman "ülkücü her zaman açtır" derdi. O dönemi yaşayan tüm arkadaşlar bilir bunu.

"ÖLÜMDEN ÖTEYE KÖY YOK"

C.Ö: Korkuyor musunuz? Oldukça radikal düşüncelerinizi söylüyorsunuz, yazıyorsunuz. Eskiden bunları söyleseniz bile bir şeyler olurdu. Tehdit alıyor musunuz?

M.T: Tehditler geliyor ama sorunuza şöyle cevap veriyim. Ölümden öte köy yok yani hepimiz bir gün öleceğiz.