BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.404,91
HABER /  EKONOMİ

Türkler en çok bu ülkeye gitti

Geçtiğimiz yıl tatilini yurtdışında geçiren 5.4 milyon Türk vatandaşının 1.8 milyonu Almanya'ya gitmeyi tercih etti.

Abone ol

Alman Turizm Merkezi (DZT) İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan DZT Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, yurtdışında tatilini geçirmek isteyen Türklerin ilk tercih ettiği ülkenin Almanya olduğunu söyledi.

2011 yılında 1.69 milyon Türk vatandaşının tatil için Almanya'yı seçtiğini belirten DZT Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, bu rakamın geçtiğimiz yıl yüzde 10 artışla 1.8 milyona yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'den Almanya'ya yapılan seyahatlerin yarısından fazlasının tatil amaçlı olduğunu dile getiren Hedorfer, Türk turistleri ülkelerine çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

2012 yılında Türkiye çıkışlı seyahatlerin yüzde 33'ünün Almanya'ya yapıldığını hatırlatan DZT Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, tatilini geçirmek için ülkelerine gelen Türklerin, en çok Almanya'nın kültür miraslarını ziyaret etmeyi tercih ettiklerini vurguladı.

HEDEF YÜZDE 5 BÜYÜME

Ülkelerini ziyaret edecek Türk turist sayısında yılda yüzde 5 büyüme hedeflediklerini dile getiren Petra Hedorfer, 2020 yılında Türkiye'den 850 bin konaklamalı turist çekmeyi planladıklarını da ifade etti. DZT Yönetim Kurulu Başkanı Petra Hedorfer, Almanya'nın Avrupa'da İspanya'dan sonra en fazla turist çeken ülke olduğunu anımsattı. Almanya 2020 yılında 80 milyon yurtdışı kaynaklı turist hedefliyor.