BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Türkkan'dan çok sert Balyoz yorumu!

Türkiye tarihi günlerinden birini yaşıyor. Balyoz davasında kararlar açıklandı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA- Yargıtay, Balyoz Davası'nda kararını açıkladı. 34 sanığın beraat kararı onandı, 24 sanık hakkındaki karar bozuldu. Emekli kuvvet komutanlarının hapis cezaları onandı.

Cezası onanan bir diğer isim MHP milletvekili Engin Alan. Engin Alan’a verilen 18 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Bu kararla birlikte Alan’ın milletvekilliği de düşmüş oldu.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan bu kararı İnternethaber'e yorumladı:

KARARLAR HUKUKİ DEĞİL

"Verilen bu kararlar hukuki kararlar değil. Bunların hepsi pansuman kararlar. Birilerini mutlu ederken, birilerinden intikam almaya yönelik kararlar. Hukuki alt yapısı olmayan kararlar."

BAŞBAKAN DİNDAR DEĞİL KİNDAR

"Engin Alan'a verilen bu cezayı iki açıdan değerlendirmek gerekiyor, bir, Başbakan kendisini ne kadar dindar diye tanıtıyorsa da ne kadar kindar olduğunun göstergesi bu ceza. Engin Alan'ın ayağa kalkmadığı o tören için Başbakan, "Bedelini öder" diye bir söz etmişti. Bu cezanın onanmasıyla beraber Alan'ın "bedelini ödediğini" gördük."

BAŞBAKAN İMRALI CANİSİNİN YANINA GİDENE KADAR BEKLEYECEĞİZ

"Diğer taraftan bu cezalarla, Türk toplumunu genel affa resen mecbur etme operasyonu yapılmaktadır. Ama bu cezaların zaten çok öneli kısımları çekilmiş oldu. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak, komutanlar ve arkadaşlarımız daha fazla içeride kalacaklar diye bu genel affa hiç bir zaman evet demeyeceğiz. Başbakan da Yüce Divan'da yargılandıktan sonra İmralı'daki caninin yanına gidene kadar bekleyeceğiz."