BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,67
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi sarsan büyük vurgun

1990 yılında, Türkiye’yi sarsan saadet zinciri yolsuzluğunun bir benzeri 2012 yılında, www.sonsayfa.com’a, mağdurların baş vurmasıyla ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul’da özellikle varoş bölgeleri tercih edilerek kurulan şirketlerde çalışanlara kredi ve kredi kartları çıkartılarak büyük vurgun yapılıyor.

Sonsayfa.com'un haberine göre para kazanacaksınız vaadiyle kandırılan kadınların yuvaları dağılıyor ve evlerine haciz geliyor.

BÜYÜK VURGUNUN ZİNCİRİ NASIL ÇALIŞIYOR

İstanbul Kadıköy Koz yatağında kurulan ,TOPRAKTAN GELEN İsimli şirketi kuran Ali Şen ile sevgilisi olduğu iddia edilen Gamze Nahide İkizer ilk vurgunlarını burada gerçekleştirdiler.

Yaptıkları yolsuzluk ortakları tarafından fark edilince, Ali Şen’in şirketle ilişkisi hemen kesilerek ortaklıktan atıldı.

Bunu fırsat bilen Ali Şen ile sevgilisi olduğu iddia edilen Gamze Nahide İkizer ile birlikte İstanbul Beylerbeyi’nde aynı formatla yeni bir şirket kurdu. Eğitim düzeyi düşük ve yalnız olan kadınları tercih edildilerek işe alındılar. Burada işe başlayanlara, ‘sizi ortak yapacağız, ve çok para kazanacaksınız’ diye kandırarak yapacakları yolsuzluğun temelini bu şekilde atıyorlardı.

Çalışanlarına yapacakları işle ilgili eğitim veren Ali Şen, gözüne kestirdiği kadınlara, ‘ sizi üst düzey yönetici yapacağım. Çok para kazanacaksınız’ diyerek sigorta için evrak istiyor.

SEVGİLİSİ DEVREYE GİRİYOR

Ali Şen’in sevgilisi ve gizli kasası olan Gamze Nahide İkizer şirket çalışanları ile samimiyet kurup, şirketin nakit ihtiyacı olduğunu bunu atlatmalarına yardımcı olanlara ise daha fazla kar vereceklerini söyleyerek yüklü miktarda para çektirdi.

Bir bankanın üst düzey yöneticisi olarak çalışan kız kardeşi vasıtasıyla gidenlere kolaylık sağlanıyor.

Ali Şen ile sevgilisi çalışanlar üzerine aldıkları kredi ve kredi kartları ile lüks yaşam sürerken, kredi mağdurlarının sayısı da her geçen gün artmaya başlıyor.

İş yerinde bir çalışanın üzerine alınan kredinin ödenmemesi üzerine ortaya çıkan yolsuzluk, çalışanları harekete geçirdi. Savcılığa suç duyusunda bulunan mağdurlar, olayı çarpıcı örneklerle anlattılar. Mağdurlar, “bizlere daha fazla para kazanacağımızı vaat ederek, kredi ve kredi kartları çıkarttılar. Ödeme günü geldiğinde aldığımız kredi ve kredi kartlarının taksitlerinin ödenmemesi üzerine icralık olduk ve bu yüzden bir çok arkadaşımızın aileleri ile arası açıldı ve bir çoğunun evinden eşyaları icra kanalıyla alındı. Bizler hakkımızı istediğimizde ise, ‘bizim arkamız da, Hulusi Taşkıran var. İstediğiniz yere gidin’ diye tehdit ediyorlardı. Bir çok arkadaşımız ise ailesinden ve eşinden çekindiği için olayın duyulmasını istemiyordu. Ali Şen ile sevgilisi Gamze Nahide İkizer’e 70 binin üzerinde para kaptıran bir bayan arkadaşımız olayı eşinin duyması üzerine ailesinden boşandı” dediler.

İŞTE MAĞDURLARIN ŞOK EDEN SÖZLERİ

Mağdurlardan S.K: Eşim yurt dışında çalışıyordu. Boş vakitlerimi değerlendirmek için arkadaşım Serkan Şen vasıtasıyla tanıştım. Girişte danışmanlık aidatı adı altında yüz lira ödedim. Ve şirkete 12 üye yaptığım halde vaat edilen primlerimi almadığım gibi, yaptığımız sohbet toplantılarında bana, ‘şirketi büyüteceğini ve bunun için para bulmamı söyledi. Tefeciden aldığım 8. bin lirayı verdim. Daha sonra ödemediği gibi, beni tehdit ederek, cinsel tacizlerde bulunmaya başladı. Eşimin duymaması için sürekli tefeciye para ödemek zorunda kaldım ve bugün borç batağı içindeyim.

M. A.: Diğer arkadaşlarım gibi bende arkadaş yönlendirmesiyle tanıştığım Ali Şen sürekli bana ‘sen başarılısın, seni kadroya alıyorum’ dedi ve SKK’mı yaptı. Daha sonra bunu diğer arkadaşlar gibi bana da bankadan kredi almak için yaptığını öğrendim. Kredi kartlarımı kullandı ve kullandığı paraları ödemediği içinde evime haciz geldi.

M. Ç: Ali Şen ile sevgili Gamze İkizer’in kurduğu saadet zincirinin bir diğer mağduru da, M. Ç. Oldu. M. Ç’ ye şirkette yüzde 33 hisse verdiler. İşyerinin telefonu ile internetini üzerine yaptılar. Daha sonra bankalardan yüklü miktarda kredi ve kredi kartı çıkarttılar. M.Ç yi borç batağı içine atan Ali Şen daha sonra gelen icra takip üzerine, M. Ç’ ye, ‘Kadıköy Koz yatağından , Üsküdar Beylerbeyi’ne taşınıyoruz. Şirketi Hulusi Taşkıran’a sattım. Paranı ödeyeceğim’ dedikten sonra, M.Ç’ nin üzerinden hisseleri alarak, şirketi Hulusi Taşkıran’ın adamına devir etti.

İŞTEN ATTI

Şirketin Hulusi Taşkıran’a devir edilmesine rağmen M.Ç’ nin kredilerini ve kredi kartlarını ödemeyen Ali Şen, tehdit ve şiddet uygulayarak M. Ç’yi işten attı.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Ali Şen ve sevgilisi Gamze Nahide İkizer’in kurduğu saadet zincirinin mağdur ettikleri, S.K. M. A. M.Ç cumhuriyet savcılığına baş vurarak şikayetçi oldular.