BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  EKONOMİ

Ankara turizmde dünya başkenti olacak

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, ''Ankara'yı dünya kongre turizminin başkenti yapmalıyız'' değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

Allıoğlu, yazılı açıklamasında, dünyada yeni bir turizm segmenti haline gelen kongre turizminin gerçekleşmesi için en uygun kentin Ankara olacağını ifade etti.

Ankara'nın şimdiye kadar birçok ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yaptığına ve gelişime açık bir kent olduğuna dikkati çeken Allıoğlu, ''Gelecekte İran, Irak ve bölge ülkelerinin uluslararası pazara açılması halinde Ankara'nın stratejik önemi daha da artacak ve şehir otelciliği daha da önemli hale gelecek'' ifadesini kullandı.

Ankara'nın bürokrasiye olan yakınlığı, uluslararası şehir otellerinin varlığı, ulaşım ve güvenlik açısından çok avantajlı olduğunu da kaydeden Allıoğlu, ''Bu avantajları iyi değerlendirmeli, Ankara'yı dünya kongre turizminin başkenti yapmalıyız'' görüşünü ifade etti.

Allıoğlu, Ankara'da acilen kongre ve turizm büroları kurulması ve başkentin tanıtımının yapılması gerektiğini de belirtti.