BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'yi sarsacak açıklamalar!

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığından istifa eden Mehmet Ali Aydınlar gündemi sarsacak açıklamalar yaptı.

Abone ol

Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe için iç karartan mesajlar verdi. "Kendileri şu anda hızla cehennem yolunda yürüyorlar. Bu yolun sonu karanlık. Hızla karanlığa gidiyorlar" diyen Aydınlar, süreci kötü yönetmekle suçladığı Fenerbahçe yönetimini eleştirdi. 

En büyük hayalinin Fenerbahçe'ye başkan olmak istediğini söyleyen Aydınlar, Fenerbahçe yöneticilerine tazminat konusunda 'hodri meydan' dedi.

Kanal D'nin 32. Gün programında Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlayan Aydınlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptığı için pişman olmadığını belirterek, "Bunun da yaşanması gerekiyormuş. İşin doğrusu beni birçok kulüp istedi. Ben de bu istekleri kırmayarak kabul ettim. Günün 17-18 saatini çalışarak geçiren bir insanım. Çalışmayı çok seven bir insanım. Başbakan'ın talebi üzerine başkan oldum dersem yalan olur" dedi.

Aydınlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun özerk olduğunu vurgulayarak, "Sayın Başbakan'ın bu işlere gireceğini sanmıyorum. Türkiye'de futbol özerk. Futbol Federasyonu diğer federasyonlardan farklıdır. UEFA ve FIFA'ya bağlıdır. Fikirlerini beyan edebilirler, ama bir rol oynayacağını sanmıyorum" diye konuştu.

ALİ KOÇ VE NİHAT ÖZDEMİR UEFA YAZISINI GÖRÜP HAK VERDİLER

Aydınlar, en çok aldığı eleştiri olan 'süreci iyi yönetemediler' değerlendirmelerine itiraz ederken Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması kararını nasıl aldıklarını, Fener yönetiminin karara dahil olduğunu anlattı.

"Süreci gayet iyi yönettik. Biz süreci yönetemeseydik bu lig oynanamazdı zaten. UEFA'dan Fenerbahçe ile ilgili yazı geldiğinde Ali Koç ve Nihat Özdemir'i odaya aldım, iki tane de şahidim var. UEFA'dan gelen yazının biri İngilizce biri Türkçe olan kopyasını aynen verdim kendilerine ve okuyun dedim. Ali Koç okuduktan sonra 'tamam Başakn durumu anlıyoruz, gereğini yapalım' dedi. Ertesi gün ise Ali Koç ve avukatı gelerek sorumluluğu TFF'nin almasını istediler."

KISMET ERKİNER'İN İDDİASI ASLINDA BİR YORUMDUR

Aydınlar, eski CAS hakemi Kısmet Erkiner'in canlı yayındaki açıklamaları sonrası istifa etmiş, Erkiner'in açıklamalarının doğru olduğunu öğrendikten sonra bu kararı aldığını açıklamıştı. Eski TFF Başkanı bu kez farklı bir şey söyledi ve Erkiner'inn sözlerinin gerçeği yansıtmadığını, esasında yorumdan ibaret olduğunu kaydetti.

"Kısmet Erkiner televizyonda 'TFF isteseydi Fener'i Avrupa'ya gönderebilirdi' dedi. Ben hemen Lütfi Arıboğan'ı aradım 'doğru mu' dedim 'haberim yok' dedi. Sonra ilgili arkadaşları aradım ve doğru olduğunu, yazıların benden gizlendiğini öğrendim. Ancak sonradan gördük ki Kısmet Erkiner'in söyledikleri aslında doğru değil, Erkiner yorum yapıyor."

"GALATASARAY YANLIŞ YAPTI"

Galatasaray'ın bu süreçte yanlış yaptığını ifade eden TFF Eski Başkanı Aydınlar, "Bana göre Galatasaray'ın yanlışı şu; söylemler hep medya üzerinden. Benimle konuşmayıp siteye koyuyorsunuz. Olmadık yerlerde sürece zarar veren çıkışlar yaptı. Ateş üfleyerek sönmez gibi. Siz söylüyorsunuz Fenerbahçeli taraftarlar ayağa kalkıyor. Aslında 3 ay susalım, bunu elbirliği ile çözelim. Taraftarlara sağlıklı mesajlar verelim" ifadesini kullandı.

EN BÜYÜK HAYALİM FENERBAHÇE'YE BAŞKAN OLMAK

Aydınlar, en büyük hayalinin Fenerbahçe başkanı olmak olduğunu söylerek mevcut yönetimine çok ciddi suçlamalarada bulundu. 'Kulübü hızla uçurma doğru sürüklüyorlar' diyen Aydınlar Aziz Yıldırım tutuklu olmasa sürecin çok daha kolay olacağını da ekledi.

YÖNETİCİLERE MEYDAN OKUDU

"Bu arkadaşların (mevcut Fenerbahçe yönetiminin) karar verme yetkileri yok. Fenerbahçe'nin bugünkü yöneticileri klübü süratle uçuruma götürüyor. Bunun sorumluluğu bu yönetimdedir. Kendileri şu anda hızla cehennem yolunda yürüyorlar. Bu yolun sonu karanlık. Hızla karanlığa gidiyorlar. Ben eğer Fenerbahçe'ye bir zarar verdiysem şahsen tazmin etmeye hazırım. Ama bugün Fener'i yönetenlere şunu söylüyorum eğer kulüp zarar görürse ben de onlardan bunun hesabını soracağım, maddi ve manevi olarak bu yönetim kulübün zararlarını ödemeye hazır olmalıdır.

AZİZ YILDIRIM TUTUKLU OLMASAYDI SÜREÇ RAHAT YAŞANIRDI

Aydınlar, tutuklu Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın dışarda olması durumunda sürecin kendileri ve Türk futbolu açısından daha sağlıklı bir yapıda geçeceğini söylerken 'Aziz Yıldırım akıllı adamdır, oturup çözebilirsiniz' dedi.

"Aziz Yıldırım tutuklu olmasaydı bu süreci Türk futbolu çok daha rahat atlatırdı. Aziz Yıldırım akıllı adamdır, makuldur anlaşabileceğiniz biridir"

YILDIRIM DEMİRÖREN YARARLI OLUR MU?

"TFF Başkanlığı için Demirören yararlı olur mu"
sorusuna ise Aydınlar şu yanıtı verdi:

"Hayırlısı olsun diyelim. Bundan sonra süreci doğru yönetenleri göreceğiz."

İŞTE O ANLAR