BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  DÜNYA

Türkiye’yi birinci sınıf ekonomi yaptı

TOBB’un organizasyonunda ABD’de sürdürülen görüşmelerde Seattle Dünya İş Konseyi’nin düzenlediği “Yuvarlak Masa” toplantısında konuşan Başba...

Abone ol

TOBB’un organizasyonunda ABD’de sürdürülen görüşmelerde Seattle Dünya İş Konseyi’nin düzenlediği “Yuvarlak Masa” toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Ekonomik alanda yapılan değişimler Türkiye’yi birinci sınıf bir ekonomi yaptı” dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri ile birlikte Seattle’de Boeing ve Microsoft’u ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şirket yetkilileri ile görüştü. Heyet, Boeing ve Mirosoft’u gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaretlerin ardından Seattle’de düzenlenen Dünya İş Konseyi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’deki ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verdi.
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte katıldığı toplantıda son 11 yılda Türkiye’de önemli ekonomik gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Babacan, “Ekonomik alanda yapılan değişimler Türkiye’yi birinci sınıf bir ekonomi yaptı" diye konuştu.
Dünyadaki krizlere rağmen son 5 yılda Türkiye’nin finans sisteminde bir yaralanma olmadığını söyleyen Babacan, Seattle Dünya İş Konseyi üyelerine, sahip olduğu büyük potansiyelden dolayı, “İstanbul’u uluslararası alanda önemli bir finans merkezi yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Babacan, demokrasi ve laiklik özelliklerine sahip Türkiye’nin diğer Müslüman Ortadoğu ülkeleri tarafından örnek alınma potansiyeli taşıdığını ifade ederek, Türkiye’nin iç politikasının yanında dış politika duruşu ile de demokrasi, insan hakları ve özgürlüğü savunduğunu belirtertti.
Babacan, “Her zaman barışın yaygınlaşmasını, anlaşmazlıkların diplomatik yollarla çözülmesini tercih ettik. Bölgemizde, sınırlarımızın ötesinde olup bitene karşı omuzlarımızda büyük bir sorumluluk var” şeklinde konuştu.
Toplantıya katılan Dünya İş Konseyi üyelerinin sorularına cevap veren Babacan, bir soru üzerine içki yasağına değindi. Babacan, alkol kısıtlamasıyla ilgili olarak “Alkol satanlar, okullara belli bir uzaklıkta olmalı. Bu tür kısıtlamalar yaptık sadece. Bu konuda bir çok yanlış bilgilendirme var” ifadelerini kullandı.
(İHA)