BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Türkiye'yi Avrupa'da o temsil edecek

Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin Başkan Yardımcılığı ile Kültür, Eğitim ve Gençlik Komitesi Başkanlığı'na İstanbul İl Genel Meclisi'nin bayan üyesi getirildi.

Abone ol

İstanbul İl Genel Meclisi 2. Başkan Vekili Dr. Hande Özsan Bozatlı, Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin Başkan Yardımcılığı ile Kültür, Eğitim ve Gençlik Komitesi Başkanlığı'na seçildi

Avrupa'da bölge ve yerel yönetimleri temsil eden en önemli kurumlardan biri olan Avrupa Bölgeler Asamblesi'nin (AER-Assembly of European Regions) Başkan Yardımcılığı, ve Kültür, Eğitim ve Gençlik Komitesi Başkanlığına İstanbul İl Genel Meclisi 2. Başkan Vekili Dr. Hande Özsan Bozatlı seçildi.

1985 yılında Avrupa'daki bölge ve yerel yönetimler tarafından Avrupa entegrasyon sürecinde yerel yönetimleri temsil etmek amacı ile kurulan Asamble'nin 33 ülkeden 280 üyesi bulunuyor.

Ekonomi, bölgesel kalkınma, sosyal politika, eğitim ve kültür gibi bir çok alanda faaliyet yürüten kurum Avrupa genelinde yerel demokrasi, bölgeler arası işbirliği ve kalkınmayı güçlendirmek için etkin çalışan kurumların başında geliyor. Komite başkanlığı için Dr. Bozatlı"nın yanısıra Fransa'dan Gloanec Maurin, Hırvatistan'dan Ivan Jakovcic yarıştı.

Yoğun kulis faaliyetlerine rağmen delegelere İstanbul'u ve onun Avrupa için önemini anlatan bir konuşma yapan Bozatlı, AER Başkanlığına seçildi.