BIST 10.294
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.406,46
HABER /  POLİTİKA

Türkiyeyi 25e BÖLECEK

DTP'li Demirtaş'ın yaptığı öneri çok tartışılır. Türkiye'nin 25 bölgeye bölünmesini istedi.

Abone ol

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin 20-25 idari bölgeye ayrılması gerektiğini söyledi.

Almanya’nın Bochum Üniversitesi’nde “Türkiye nereye gidiyor? - Savaş ve siyasal çözüm arayışı arasında Kürt sorunu” başlıklı bir panel düzenledi. Panele katılan DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin 20-25 idari bölgeye ayrılması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE 25 İDARİ BÖLGEYE AYRILMALI

Demirtaş, yeni bir tartışma ve gerginliğe neden olacak açıklamasında şöyle dedi: “Türkiye'nin 20-25 idari bölgeye ayrılması gerekiyor, her bölgenin kendi meclisinin olması gerekiyor. Bu meclisi o bölgenin sorunları ile ilgili her türlü sosyal, kültürel vb. sorunları ile ilgili kararlar alabilmelidir. Bu karaları kendi yerel bölgesi içinde çözebilmelidir. Halkta sorunlarını oraya taşırmalı ve bürokrasiye takılmadan çözebilmelidir”

PKK TERÖR LİSTESİNDE OLMAMALI

Die Linke sol parti NRW eyalet yönetim sözcüsü Wolfgang Zimmermann’de yeraldığı panelde haddini aşacak açıklamalarda bulunarak şöyle dedi: “Halkların bu haklı talepleri karşısında acı olan şudur ki Almanya ve bazı Avrupa ülkeleri PKK'yi terör listesine almak, Türkiye'nin terörist yaklaşımlarını ise hep gizli ve saklı tutup görmemezlikten gelmektedirler. Bu nokta da Almanya Türk devletini açık bir şekilde destekliyor

Kaynak: Vatan