BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.410,78
HABER /  EKONOMİ

Migrosa üç teklif var

Koç Holding'in iştiraklerinden Migros için üç teklif geldi.

Abone ol

Migros için üç teklif verildiği ve bu tekliflerin en az ikisinin süpermarket zincirinin piyasa değerinin altında olduğu belirtildi.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Koç Holding’in iştiraklerinden olan Migros için özel sermaye şirketi Kohlberg Kravis Roberts & Co LP (KKR) tek başına teklif verirken, BC Partners ve Türk özel sermaye grubu Turkven ortak bir teklif sundu. Kaynaklar üçüncü teklifin ise Hırvat Agrokor ve özel sermaye şirketi Blackstone ortak teklifi olduğunu belirtti.

Koç Holding dün yaptığı açıklamada Migros’un çoğunluk hisselerinin satışı ile ilgili tekliflerin, işleme aracılık yapan JP Morgan tarafından kendilerine bildirildiğini ve sürece ilgi gösteren yatırımcılarla yapılan gizlilik sözleşmeleri çerçevesinde teklifler üzerinde görüşmelerin devam etmekte olduğunu belirtti.
Bir kaynak ise, özel sermaye şirketi Bain Capital’in de BC-Turkven grubuna dahil olduğunu söyledi. Kaynaklar en az iki teklifin Migros’un piyasa değerinin altında olduğunu belirtti.

Kaynaklardan birisi, “Tekliflerin piyasa değerinde veya bunun üzerinde olmasını beklemek gerçekçi değil” dedi.

Migros’un piyasa değeri Salı günü kapanışına göre 3.36 milyar dolar seviyesinde. Koç Migros’un yüzde 51’ini satışa çıkarmıştı.