BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  POLİTİKA

DTPliler çadırla gerecek

DTP'liler dağa çadır kuracak. Bir de deklarasyon yayınlayacaklar.

Abone ol

DTP'liler sınır ötesi ve sınır içi operasyonlara karşı olduklarını göstermek için 4-6 Şubat arasında Şırnak kırsalına yürüyecek. Burada çadır kuracak olan DTP'liler, deklarasyon yayımlayacak.

DTP MYK toplantısında alınan sınıra yürüme kararına, başta Grup Başkanı Ahmet Türk olmak üzere bazı milletvekilleri karşı çıktı. Milletvekilleri, böyle bir eyleme katılmanın partiyi yıpratacağını ve güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelinmesinin doğru olmayacağını kaydetti.

Eylem kararını açıklayan DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek, yürüyüşün başlangıç noktasının İstanbul, buluşma noktasının ise Diyarbakır olacağını ifade etti. Yüksek, "Bu defa toplantı salonundan değil, savaşın yapıldığı dağın başından deklarasyon yayımlayacağız" dedi.

Yüksek, operasyon bölgesine yürüyüş eylemine kadar da basın açıklamalarıyla evlere, işyerlerine ve arabalara beyaz tülbent asma eylemini başlatacaklarını bildirdi.

Türk'le birlikte aralarında Sırrı Sakık, Nuri Yaman, Osman Özçelik ve Hasip Kaplan'ın bulunduğu bir grup milletvekili, böyle bir eylemi doğru bulmadıklarını dile getirdi. Bu görüşe bazı belediye başkanlarının da destek verdiği belirtildi.