BIST 10.248
DOLAR 32,33
EURO 34,79
ALTIN 2.398,31
HABER /  GÜNCEL

Dinkte ihmaller zinciri

Hrant Dink davasında polisin ihmalini müfettişler ortaya çıkardı.

Abone ol Dink suikastının kilit isimlerinden Yasin Hayal'in ağabeyinin İstanbul'da çalıştığı fırınla ilgili istihbarat çalışması yapan polislerin, adres mahalline gitmeyerek ankesörlü telefonla bilgi aldığı belirlendi

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e düzenlenen suikastın soruşturmasını yürüten İçişleri Bakanlığı müfettişleri, yeni bir skandalı ortaya çıkardı.

17 Şubat 2006'da Trabzon İstihbarat Şubesi'nden İstanbul'a gönderilen uyarı yazısıyla ilgili gelişmeleri mercek altına alan müfettişler, bir skandalı günışığına çıkardı.

Trabzon'daki McDonald's bombalaması eyleminden tutuklanan Hayal'in, İstanbul Sarıgazi'deki bir fırında çalışan ağabeyi Osman Hayal'in yanına gideceği yönündeki yazı, Trabzon İstihbarat Şubesi'nden İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne ulaştı.

Görevlendirilen polisler F.E. ve Y.K.'nın imzasını taşıyan 24 Şubat 2006 tarihli "tespit tutanağında", Hayal'le irtibatlı telefonu kullanan Osman Hayal'e ait Sarıgazi'deki adreste inceleme yapıldığı, telefonun kayıtlı olduğu adreste de fırın değil inşaat malzemesi satılan bir işyeri olduğu anlatıldı.

Ancak müfettişler, raporun aksine, olay mahallinde ekmek fırınının bulunduğunu, Osman Hayal'in de yevmiyeyle burada bir süre çalıştığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine müfettişler, polislerce düzenlenen tutanağın Dink öldürüldükten sonra, ancak daha önceki bir tarihte hazırlandığı görüntüsü verilerek hazırlandığı iddiasıyla istihbarat şubesinde görevli altı polis hakkında ön inceleme başlattı.

Tolga Şardan/Milliyet