BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Banka soyguncuları yakalandı

Banka şubesinden dövizlerin bulunduğu para kasasını çalan şüpheliler yakalandı.

Abone ol

Konya'nın Beyşehir ilçesinde öğle saatlerinde bir banka şubesinden dövizlerin bulunduğu para kasasını çaldığı belirtilen şüpheliler yakalandı.

Polis, kasa hırsızlığının ardından başlattığı çalışma sonunda, şüpheliler Veli A. (28) ve Kudret Ö.'yü (30) ele geçirdi.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda hareket eden polis, soygunu birlikte gerçekleştirdikleri belirtilen 3. kişi Ömer A.'ya ulaştı.

Şüphelilerin ayrı ayrı ve birlikte ifadelerini alan polis, aynı banka şubesinde yaklaşık 6 ay önce 15 gün güvenlik görevlisi olarak çalışan Veli A.'nın, banka şubesinin anahtarının kopyasını yaptırdığını, şüphelilerin soygunu, kapıyı bu anahtarla açarak gerçekleştirdiklerini belirledi.

Şüphelilerin, içinde dövizler bulunan kasayı, bir yol üzerinde trafik levhasının yanına sakladıklarını söylemeleri üzerine polis, şüphelilerle birlikte kasayı aramak için belirtilen bölgeye hareket etti.

Soruşturmanın sürdüğü ve Veli A., Kudret Ö. ve Ömer A.'nın yarın adliyeye sevkedilecekleri kaydedildi.

Bir bankanın Beyşehir şubesinden, öğle tatilinde personelin dışarıya çıkmasının ardından para kasası çalınmıştı. Kasada 5 bin 900 dolar, 11 bin 500 Avro, 4 bin 200 paund, 2 bin Norveç Kronu ile 883 YTL bulunduğu öğrenilmişti.

Polisin gazetecilere, soygunun banka şubesi görevlilerinin kapıyı açık unutması nedeniyle gerçekleştiğini belirterek, şüphelilere daha kolay ulaşmayı amaçladığı ortaya çıktı.