BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.467,90
HABER /  GÜNCEL

Türkiyeye tuhaf yaklaşım

Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Pascal Lamy, Türkiye'nin, tekstil önerisini "tuhaf" buldu!

Abone ol

Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Pascal Lamy, Türkiye'nin, tekstil ve giyim sektörünün ayrı kategoride değerlendirilmesi ve tarifelerde aşamalı olarak indirime gidilmesi önerisini "tuhaf" bulduğunu söyledi.

Lamy, İsviçre'nin Cenevre kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, kendi fikrine göre Türkiye'nin isteğinin çok tuhaf olduğunu belirterek, diğer üyelerin de kendisi gibi düşündüğünü tahmin ettiğini kaydetti.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bugün Çeşme'de yapılan bir toplantıda, Çin ve Hindistan'ın ürettiği tekstil ürünlerinin serbest dolaşımının tekstil sektöründe kaygıyla karşılandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin DTÖ'ye, "tekstil sektörünün ayrı kategoride değerlendirilmesi ve tarifelerde aşamalı olarak indirime gidilmesi" önerisinin, Akdeniz ülkeleri ve ABD tarafından sıcak karşılandığını, AB'nin ise incelemeye aldığını söylemişti.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de Washington'da yaptığı açıklamada, Marakeş'te Tunus, Fas, Mısır, Ürdün bakanlarıyla yapılan toplantılarda Türkiye'nin önerisine destek aldıklarını, Cenevre'de DTÖ'ye bir belge sunarak gümrük vergilerinin aşamalı indirilmesini talep ettiklerini söylemişti.