BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.467,80
HABER /  DÜNYA

Türkiye’ye sıçramasına izin vermeyiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Türkiye, hiçbir şekilde sınırlarının yanı başında cereyan eden bir savaşın ve halka karşı sürdürülen bir ...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Türkiye, hiçbir şekilde sınırlarının yanı başında cereyan eden bir savaşın ve halka karşı sürdürülen bir savaşın Türkiye’ye sıçramasına izin vermez” dedi.
Davutoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja ile ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, sınır kapsının yakınlarında patlamanın Esad’ın misillemesi olarak yorumlanması konusunda, gerekli yaptırımın Türkiye tarafından gösterildiğine işaret ederek, “Türkiye, hiçbir şekilde sınırlarının yanı başında cereyan eden bir savaşın ve halka karşı sürdürülen bir savaşın Türkiye’ye sıçramasına izin vermez. Elimizden gelen tüm diplomatik çabaları sarf ederiz” dedi.

KONUK BAKAN
Tuomioja, kimyasal silahların yok edilmesinin önemine değinerek, kimyasal silah kullananlarında yargı önüne çıkarılması gerektiğini altını çizdi. Tuomioja, Suriye konusunda, AB açıklamaları olduğunu hatırlatarak, “Uluslararası toplumun Suriye’de kimyasal silah kullanmasından dolayı kınamasından memnuniyet duyuyoruz. Bu şekilde Birleşmiş Milletlerde Güvenlik Konseyi’nde kimyasal silahların kullanılmaması ve kaldırılması konusunda karar çıkarılmasını umuyoruz: Bu süreç içinde sorumluların adalet önüne çıkarılmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.
Tuomioja, Barış ve Arabuluculuk İnisiyatifi konusunda, birleşmiş milletler konusu haline getirdiklerini belirterek, “Şu ana kadar barış ve arabuluculuk konusuna ivme kazandırdık. Gelecek hafta detaylı olarak tartışmalarımızı devam ettireceğiz. Barış konularının daha çok finansman bulması konusunu ele alacağız. Arabuluculuk faaliyetleri için zaman ve maddi kaynak gerekiyor” şeklinde konuştu.
(İHA)