BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  DÜNYA

Sırtındaki 6 kurşunla yaşıyor

Irak’ta evine roketli saldırının ardından vücuduna isabet eden 11 kurşunla ağır yaralanan ve daha sonra Türkiye’ye sığınan Gahdan Adnan İsma...

Abone ol

Irak’ta evine roketli saldırının ardından vücuduna isabet eden 11 kurşunla ağır yaralanan ve daha sonra Türkiye’ye sığınan Gahdan Adnan İsmail, çıkartıldığında felç olma ihtimali olan 6 kurşunu sırtında taşıyor.
Adnan İsmail, Bağdat’ta evine yapılan roketli ve silahlı saldırı sonucu vücuduna isabet eden 11 kurşundan 5’i Irak’ta yapılan ameliyatla vücudundan çıkartıldı. Saldırıda evini, iki arabasını ve bir oğlunu kaybeden Gahdan İsmail, daha sonra Türkiye’ye sığındı. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yeniden muayene olan mültecinin sırtında bulunan 6 kurşundan bazılarının omuriliğe saplandığı belirlendi. Kurşunlarının çıkarılması durumunda Gahdan İsmail’in tüm vücudu felç geçirecek ve yatalak kalacak. Mülteci aileye Kimse Yok Mu Derneği Eskişehir Şubesi sahip çıktı.
Irak’ta esnaf olduğunu belirten Gahdan Adnan İsmail, başından geçenleri ise şu şekilde anlattı:
“Bağdat’taki evime, ülkedeki yaşanan iç karışıklık nedeniyle 2011 yılında bir grup tarafından roketli ve silahlı saldırı yapıldı. Olayda, evim yerle bir olurken, iki arabam da yanarak kül oldu. Oğlum Mervan da hayatını kaybetti. Vücuduma 11 kurşun isabet etti. Yedi ay önce ailemle Türkiye’ye sığındım. Vücudumun değişik bölgelerindeki kurşunların çıkarılması için Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’e gittim. Ancak kurşunların bazıları felç olma ihtimalime karşı çıkarılmadı. Irak’ta vücudumda sigara söndürüldü, elektrik verildi."
Irak’ta araç ticareti yaptığını, çıkan iç savaş sonrasında tüm varlığını kaybettiğini belirten Gaydan İsmail, “Ürdün’den sıfır araç getirip ülkemde satıyordum. Kimseyle sıkıntımız yoktu, ama karışıklıkta saldırıya uğradık. Dert veren Allah dermanda verecektir. Allah belki bir gün şifa verir, tedavim için bir kapı açar. Belki bu kurşunlar daha donanımlı hastanelerde çıkarılabilir. Şuan baston yardımıyla yürüyebiliyorum. Yine de çok şükür” diye konuştu.
Evinde ekmek parasının dahi bulunmadığını belirten gözü yaşlı mülteci, “3 çocuğum ve eşimle birlikte zor günler geçiriyoruz. Bizim durumumuz ortada. Herkes durumumuzu görsün, ibret alsın. Ülkemizdeki iç karışıklık nedeniyle bu haldeyiz. Yardımlarla ayakta kalmaya çalışıyoruz. Kavga sağlığımızdan, huzurumuzdan, paramızdan etti” diye konuştu.
(İHA)