BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin Musul'a girmesi zor çünkü..

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Timas, IŞİD'in Türk Konsolosluğu'na yaptığı baskınla ilgili Türkiye'ye müdahale uyarısında bulundu.

Abone ol

Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarının Irak'ın doğusu ile Suriye'nin batısında denetim sağlaması, İngiltere basınındaki başlıca haber ve yorum konusu.

Financial Times sinin Irak'taki gelişmelerle ilgili sayfasında, IŞİD militanlarının Musul'daki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'daki personeli rehin alması başlığa taşıyor.

MUSUL'A GİRMESİ ZOR

Rehin alınanlar arasında konsolos, diplomatlar, özel harekat görevlileri ve 3 çocuk bulunduğu belirtilen haberde, Londra'daki düşünce kuruluşu RUSI uzmanı Aaron Stein'in şu görüşü aktarılıyor:

"Ya Türkler IŞİD ile doğrudan veya dolaylı olarak müzakere edecek ya da bu kişileri kurtarmayı deneyecekler; fakat Salı günü alıkonulan 32 kamyoncuyla birlikte 80'e ulaşan sayı bunu zor kılıyor."

ÖLMEYE HAZIRLAR

Erika Solomon'un haberinde, IŞİD yanlılarının, örgütün emrinde "ölmeye hazır" 15 bin kişi olduğunu söylediği aktarılıyor.

Roula Khalaf ise Musul'un 2003'teki ABD-İngiltere işgalinin ardından, isyan bastırma yöntemleri için "örnek" gösterildiğini hatırlatarak, bugün Irak'ın "aciz devlet" durumuna düştüğüne dikkat çekiyor.

Irak'ta "kabus" yaşandığı belirtilen Financial Times başyazısında, "felaket" diye nitelendirilen ABD öncülüğündeki işgalden 10 yılı aşkın süre sonra Batılı devletlerin Irak'taki seçeneklerinin sınırlı olduğu vurgulanıyor:

"ABD yardımcı olabilir ama sadece Iraklılar devletlerinin aciz duruma düşmesinin önüne geçebilir." 


10 SORUDA IŞİD'İ TANIYALIM- TIKLAYIN

IŞİD'TEN TUTUKLADIK AÇIKLAMASI- TIKLAYIN

TESLİM EDİN EMRİ ANKARA'DAN İDDİASI- TIKLAYIN