BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin konuştuğu o adam öldü!

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu, 7 çocuğunu, eşini ve kardeşini vuran baba hayatını kaybetti...

Abone ol

Bağcılar’da cinnet getiren Engin Sargık’ın silahla yaraladığı eşi Sacide Sargık (38) da hayatını kaybetti. Anne Sacide Sargık’ın ölümüyle, olayda yaşamını yitirenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

Bağcılar’da 3 gün önce cinnet getiren Engin Sargık’ın silahla vurduğu ve ağır yaralı olarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan eşi Sacide Sargık, hayatını kaybetti. Sargık ailesinin yakınlarından avukat Sami Demir, Sacide Sargık’ın hayatını kaybettiğini ve cenazesinin Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığını belirtti.

2 gündür yoğun bakımda tedavisi süren Sacide Sargık’la birlikte ölenlerin sayısı 7’ye yükseldi. Bağcılar’daki olayda hayatını kaybeden 6 kişinin cenazesi, İstanbul’da toprağa verildi.

CİNNET KURBANLARI TOPRAĞA VERİLDİ

Barbaros Mahallesi 6/2 Sokak’taki 4 katlı Ümit Apartmanı’nın en üst katında meydana gelen olayda ölenler için Yeni Bosna Merkez Camisi’nde öğlen namazı öncesinde cenaze namazı kılındı. Cenazeler, Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Önceki gece, henüz belirlenemeyen bir nedenle cinnet getiren baba Engin Sargık’ın (36) silahla ateş açması sonucu, Engin Sargık’ın çocukları Suzan (18), Sevda (15), Salih (17), Abidin (5) ve Gülcan (14) ile kardeşi Bayram Sargık hayatını kaybetmiş, eşi Sacide ile diğer çocukları Ercan (9) ve Erhan Sargık (8) ağır yaralanmıştı.

EŞİNİN OKUMA YAZMASI VE CEP TELEFONU YOK

Bağcılar’da eşi ve 7 çocuğuyla birlikte kardeşini de vurduktan sonra intihar etmek için kafasına ateş eden 36 yaşındaki Engin Sargık’ın avukatı Cuma Tiryaki, olayın yasak aşka dayandırılamayacağını söyledi. Avukat Cuma Tiryaki, Engin Sargık’ın parasızlık yüzünden cinnet getirdiğini söyledi.

Batman’da hayvancılık yaparken 1,5 yıl önce ekonomik krize giren ve hayvanlarının ölmesi üzerine 350 bin lira zarar eden Engin Sargık ailesi ile İstanbul’a yerleşti. Engin Sargık, 8 ay önce kardeşi Bayram Sargık’ın "Anne-babamla anlaşamıyorum. Seninle kalmak istiyorum." teklifini kabul etti.

Engin Sargık, Erhan Sargık ve Ercan Sargık’ın tedavileri ise kaldırıldıkları hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde sürdürülüyor.

DAVASINI ARKADAŞLARI AÇTI

Engin Sargık’ın işten çıkarılınca dava açmak için başvurduğu Avukat Cuma Tiryaki, "Aileyi en çok yaralayan bu olayın yasak aşka dayandırılması. Böyle bir şeyin olması kesinlikle doğru değil. Hepsi bir birbirlerini son derece saygılı insanlardı. Engin Sargık’ın eşi Sacide Sargık’ın okuma yazması bile yoktu. Okuma yazması olmayan bir insanın mesaj çekmesi imkansız. Zaten polisin bu olayla ilgili açıkladığı henüz bir şey yok dedi." diye konuştu.

Avukat Cuma Tiryaki’nin söylediğine göre Engin Sargık olaydan iki gün önce çalıştığı tekstil atölyesindeki işinden çıkarıldı. Dava açmak için dört arkadaşı ile birlikte olay günü avukatlık bürosuna gitti. Ergin Sargık’ın cebinde sadece 5 lirası vardı. 750 liralık dava masraflarını diğer arkadaşları karşıladı. Kayınbiraderiyle çok sayıda telefon konuşması olduğu iddia edilen Sacide Sargık’ın cep telefonunun olmadığını da söyleyen Avukat Cuma Tiryaki, "Kendi halinde, sessiz bir çocuktu. Taşındıkları yerde yaptığı borçla ilgili sıkıntıları vardı. Tehditler alıyordu. Böyle bir olayı nasıl gerçekleştirdi biz de inanmıyoruz. Etrafına karşı çok saygılıydı. Maddi sıkıntısı o kadar fazlaydı ki işten çıkarıldığı şirkete dava açmak için harç parası bile yoktu. Şu an kendisi hastanede yattığı halde arkadaşları onun için alacak davasını açtı" diye konuştu.