BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dünyanın geleceğini belirleyecek 4 ülke

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Londra'da düzenlenen 'Seçkin Kişiler Yüksek Düzeyli Paneli Birinci Toplantısı'nda konuştu.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen 'Seçkin Kişiler Yüksek Düzeyli Paneli Birinci Toplantısı'na katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği (TİGB) üyeleriyle bir araya geldi. Topbaş, burada yaptığı konuşmada, "Güney Kore Cumhurbaşkanı, dünyanın geleceğini belirleyecek olan 4 ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi." dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un daveti üzerine Londra'yı ziyaret eden İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Knightsbridge'deki Berkeley Otel'de Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya katılan TİGB Başkanı Alpaslan Düven, üyeler Filiz Ulutaş, Zülfü Paşaoğlu, Associated Press muhabiri Mari Shibata, BN Magazin ve BusinessNet temsilcisi Tamer Kızılağaç'ın sorularını cevaplandıran Başkan Topbaş, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin 2015 yılı sonrası bazı kaygıları olduğunu belirterek,"Global köy haline gelen dünyada birlikte yaşıyoruz. Dünyadaki tüm insanların, şehirlerin ve ülkelerin kaderi birbirine bağlı. Hiç kimse artık yalnız değil. Hiç kimsenin yaşamı kendi başına cereyan etmiyor. Birbirimiz etkiliyoruz. Böyle bir dünyada, kaderlerimizin birbirini bu kadar etkilediği bir süreçte yalnız düşünemeyiz, yalnız yaşayamayız. Bu nedenle, dünyadaki huzur ve barış ve güvenliğin sağlanması için herkesin ortak bir çalışmaya girmesi gerekiyor." diye konuştu.

TOPBAŞ, TİGB'YE BAŞARILAR DİLEDİ

Türk gazetecilerin İngiliz meslektaşlarıyla işbirliği ve dayanışma içerisinde olmalarından da memnuniyet duyduğunu dile getiren Topbaş, Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği'ne başarılar diledi.

DÜVEN: " İSTANBUL'A BİSİKLETLİ BELEDİYE BAŞKANI"

TİGB Başkanı Alpaslan Düven ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ?İstanbul Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş'la yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdik. Oldukça verimli bir görüşme oldu. Başkan Topbaş, görüşme sırasında Londra'da katıldığı oldukça önemli olan toplantının detaylarından söz etti. Bizde birliğimizin faaliyetlerinden ve gelecekteki projelerimizden söz etme imkanını elde ettik.Türk gazetecilerin İngiltere'de örgütlenmelerinden memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Topbaş, TİGB'ye başarılar diledi.

İstanbul'un Avrupa'nın kültür başkenti olduğunu belirten TİGB Başkanı Düven, ?Londra Belediye Başkanı Boris Johson, evden işe ve işten eve bisikletle gidiyor. Umuyorum ki, birgün İstanbul Belediye Başkanı'nda bisikletle işe gelip gider" diye ifade etti.

Başkan Topbaş, yaklaşık 2 saat süren sohbetin ardından TİGB üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.